Den Oever, Waddenzee

Hot, hot, hottest, zomer in Nederland

Pfft is dat lekker weer! Daar heeft een gedeelte van Nederland op zitten wachten! Wel raar, de helft moppert, maken zich druk of je op een aantal plaatsen wel/niet topless mag zonnen maar over een tropenrooster hoor ik niemand. Is dat passé?

Wij van Team Silver vinden dit een lekker weertje en gaan binnenkort weer op pad. Op de agenda staat een trip van 1 week door Noord Holland Noord. Afhankelijk van weer en wind gaan we dan een stukje buitenom (Medemblik, Den Oever, Den Helder en dus over het IJsselmeer en de Waddenzee) of binnendoor (Amstelmeer, Den Helder, Schagen). Omdat onze Recreatiehaven Broekhorn (=thuishaven van Silver red.) een convenant heeft afgesloten met de havens in Medemblik, Den Helder, Schagen, De Rijp en Kolhorn kan het wat liggeld betreft kan het voor ons net van het zakgeld dat we krijgen. We liggen in die havens dan voor de helft. Wil je dat ook en wil je meer informatie volg dan even dit linkje.

Op naar Duitsland

Menige Nederlander wil wel eens wat verder afdrijven. En als je de tijd aan jezelf hebt waarom zou je dat dan niet doen? Wij gingen jullie al voor en gaan waarschijnlijk wel weer. Maar goed, de meeste landgenoten koersen dan richting het altijd drukke Berlijn. De route daar naar toe is goed te doen en voert door diverse natuurparken en oude steden en dorpen. Een andere bestemming, een iets verder en een net over de grens, tref je hier aan.

Schiffshebewerk Oder-Havel-Wasserstraße (Finowfurt)

De eerste route brengt je door en langs Berlijn en Oranienburg richting de Poolse grens naar Oderberg. Daar wordt gewerkt aan een nieuwe scheepslift die de oude moet gaan vervangen. Het wordt niet de grootste van Europa maar toch wel indrukwekkend en de Duitsers maken geen grapjes, dat weten we ook. Kijk op deze link om meer te weten te komen. Wil je even van dit vorige kanaal af en een andere weg terug? Dat kan ook door het oudere/historische Finowkanal, geen beroepsvaart, oude sluisjes en dorpen met voldoende ligplaatsen.

Het Duitse Ruhrgebied

Eens zo rijke gebied waar mijnen de boventoon aangaven. Nu heeft de natuur een stuk verovert en zijn er alternatieve fabrieken gekomen. Voor de binnenvaart is dit gebied goed bereikbaar en voor de pleziervaart zijn er diverse bestemmingen en jachthavens. Het gebied ligt aan de Rijn, tussen Dortmund en Wesel. Indien je de Rijn wilt bevaren, check dan even wat je zoal nodig hebt. Binnendoor, vanuit Drenthe en Ter Apel is wellicht ook een optie. Kortom kijk, lees en huiver in het gebied van de mijnen en kraters!

Uit het nieuws

 

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.