Huurvlets -Schloss Rheinsberg – Ankeren en slangen

25-7 Wolfsbruch – Rheinsberg

Marina Rheinsberg

Het is vrijdag en een drukte van belang in de charterhaven. Iedereen moet water en brandstof tanken voordat ze hun huurvlet kunnen inleveren. Ook wij nemen 76 liter diesel en 200 liter water in. Wel jammer dat de NL-Maestro pas niet geaccepteerd wordt. Iets dat we wel vaker meemaken in Duitsland. Na regen komt zonneschijn en jawel, het is ook meteen 28 graden als we de Silver Lining de haven uit koersen. Op naar Rheinsberg langs diverse meren en kanalen. Op de weg terug zullen we die meren eens gaan bekijken. De “Marina” bestaat uit 2 lange steigers waar iedereen met zijn kont vastmaakt.

Schloss Rheinsberg

Geen palen om ook de voorkant vast te maken, er worden geen ankers uit gegooid. De huurboten worden met 2 lijnen strak aan de bolders vastgezet. Met je priveboot wil je dat schuren langs de steiger niet. Bovendien gaan wij er vooruit in zodat wij een (hoge) afstap hebben en maken vast met 4 lijnen + een hekankertje. Bij de huurvlet mogen we een lijntje aan hun vastmaken. Als dit al een marina is dan is de haven van Bruynzeel een 5-sterren marina. Maar we liggen wel naast het Schloss Rheinsberg van die Alter Fritz die we al kennen uit Potsdam en dus de wandelschoenen aan en Rheinsberg met een bezoek vereren. Het Schloss bestaat uit diverse gebouwen en een groot park met een grot en een obelisk.

Kunst aan de haven

Het kamertje van Rapunsel zetten we voor kleindochter Eef op de plaat. Daarna het centrum in en lunchen bij Junger Fritz die zo nu en dan een erotisch uitstapje maakte. Rheinsberg is een bezoek waard, dat is zeker. We waarderen de T-Mobilkaart op en verzenden ’s avonds enkele blogs. Het begint te regenen en lekker te onweren. Wellicht wordt het morgen lekkerder weer.

26-7 Rheinsberg – Bikowsee

Eén van de vele natuurgebiedjes

De zon schijnt, het is 20 graden als we langs het Schloss Rheinsberg varen en de Grienericksee verlaten. Via de Reke kom je op de Rheinsberger See. Daar is wel een “echte” marina bij een hotelcomplex. We varen het meer in de rondte en via het Schlabornkanal komen we op de Schlabornsee. Aan bakboord ligt de Dolgensee en die willen we ook zien. De Dolgensee verlaten we ook weer om via het Jagowkanal de Tietzowsee te bekijken.

Kijk uit! Gevaarlijk!

Weer aan bakboord liggen de meren met het helderste water, namelijk de Zootzensee, Großer Zechliner See en de Schwarzer See. Ondertussen heeft de zon weer gewonnen en is het rond de 40 graden. We besluiten om op de Bikowsee te gaan ankeren. Op alle meren kun je jachthavens aantreffen of kun je wel ankeren. De Bikowsee is altijd rustig en ligt lekker beschermd.

Avond over Bikowsee

Bovendien zijn de kanten minder diep en dus geschikt om te ankeren. Eerst afkoelen en dan komt er een soort Leen Bakker Concertpodium boot aan. ’s Avonds is er muziek van een feest met allerlei versierde bootjes maar om 21:00 uur is het stil, doodstil. Morgen blijven we hier ook liggen.

27-7 Bikowsee

Sundeck over Silver Lining

Klusdag vandaag. De rubberboot gaan we opruimen, die hebben we al 1x gebruikt. Maar ook de davits wil ik eraf hebben. Daaronder lijkt wel wat roest te komen. Zo gezegd zo gedaan, maar waarom moet het nou weer zo warm worden. Gelukkig kunnen we makkelijk afkoelen. De rubberboot wordt eerst schoongemaakt en vindt zijn plek onder het bed met de bijbehorende accu en peddels. De buitenboordmotor vindt zijn plaats onder de bank. De davits zitten met 2 x 4 bouten vast en die zijn zo los. En jawel, we zien de bruine plekken tevoorschijn komen. Hoe kan dat? Tijdens het schuren en krabben blijkt dat er ooit schade is geweest want op allebei de steunen zit een dikke laag plamuur. En dat is kennelijk niet goed gedaan. Maar de boel is kaal en Ank zet de vlakken meteen in de 2-componenten primer. Doordat het zo lekker warm is (42 graden) kunnen we ’s avonds ook de 2e laag doen. Na zo’n dag van hard werken verdienen we een goede maaltijd en dus komt er zuurkool op tafel. Met worst en spek uiteraard. Vandaag heeft Ank een frustratie opgelopen. Een eenden-frustratie wel te verstaan.  Zij wil het zwemplateau insmeren met afwasmiddel zodat de ongewenste bezoekers uitglijden. Weer afkoelen, een afzakkertje en onze kleppen vallen dicht.

Na schuren, 2 componenten primer