I am dreaming of…

Bij Watersport-TV zitten ze niet stil. Niet alleen is deel 12 van ons vaaravontuur gepubliceerd maar komt er ook een wekelijkse nieuwsbrief uit. Via de webpagina van watersport-tv kun je je inschrijven en wellicht ben jij de gelukkige die dat mooie horloge wint!

De Tolletjes op de Oostzee

IJmuiden heeft de grootste

Rotterdam mag dan de grootste zeehaven van Europa zijn maar in IJmuiden krijgen wij als Noord Hollanders de grootste zeesluis. Dat duurt nog eventjes maar de werkzaamheden zijn in volle gang.

Kustwacht

Als je dan toch gaat varen, je bent immers een watersporter in hart en nieren, let dan even op ten noorden van de Waddeneilanden.  Daar is een containervlot een stuk of wat stalen zeecontainers verloren. Mocht je er 1 tegenkomen dan zou de Kustwacht dat wel willen weten maar ik zou ze niet bellen alvorens ik even gecontroleerd had wat er in zit. Wellicht zit er wat bruikbaars in en zo niet dan kun je alsnog aan de bel trekken.

Waterski

To ski or not to ski

Het kan natuurlijk te gek ook. Overal lees je over de wintersport en dat skieen zo leuk is. Nou Silver en mij moet je niet hebben. Natuurlijk hebben we het geprobeerd, op het water dan weliswaar, ijskoud maar dat maakt niets uit want skieen is skieen nietwaar. Goed ik op de lange latten achter die Linssen Sturdy waterduwer die op volle kracht door het kanaal gaat en mij in een zwarte roetwolk in plaats van op het water door het water trekt. Was dit leuk? Voor de mensen aan de kant wel in ieder geval. Skieen? Mij niet meer gezien.

Recreatiehaven Broekhorn

Thuishaven

Inmiddels kleurt Nederland wit, Silver ligt te rillen in zijn bad in de Recreatiehaven Broekhorn. Vrijdag heb ik nog even gekeken voor een warm kleedje voor hem maar hij is toch een beetje ronder geworden, net als de schipper trouwens. Volgende week de warmtewisselaar aansluiten en checken op lekkages. Dat is nog best te doen met de kachel aan. Meestal loop ik dan even langs de andere witte gedaanten om te kijken of de waterlijn nog klopt of dat we wellicht hulptroepen mogen bellen. Verder is de haven op een enkele zonderling na geheel verlaten en wordt er alleen maar gedroomd over 2018. Heb jij al nieuwe vaarplannen voor het nieuwe seizoen?