Ideeën reservebemanning

Zoals de trouwe volgers van Silver al lang weten heeft Silver ook twee jongedames die de reservebemanning vormen als Silver een oogje dicht doet. Silver is immers ook al op leeftijd en een nieuwe Silver gaat niet gebeuren, daar is deze te uniek voor. Die reservebemanning willen meer inspraak. Nou eerst maar even een proef van bekwaamheid afleggen en kijken wat de resultaten zijn.

Opdracht reservebemanning

Ideeën reservebemanning. Zojuist rondgemaakt, spijkers op de bekende koppen geslagen en nu al in de SilverFlits. De reservebemanning gaat voor hun grote vakantie zelf een route samenstellen voor de Linssen Silver Lining. Stap 1 de vaarkaart van Nederland bekijken en je fantasie gebruiken. Zodra er een idee is, komen ze bij Silver en die zal wel weer wat te z***n hebben. Dan moet die planning in PC-Navigo gebracht worden. Nou dat kunnen ze denk ik ook wel aan. Tja en dan het moment van de waarheid. We zullen zien. Wij zijn echt heel nieuwsgierig wat die twee meiden ervan gaan maken en, natuurlijk hoe lang ze het met opa & oma kunnen uithouden 😊.

Schuren, primeren, schuren, coaten, schuren, aflakken

Mooi weer, blijft voorlopig even droog en dus een kans om het verfwerk aan de buitenkant even op te pakken. Eerst maar even schuren, en jawel hoor de eerste roestplekjes laten zich bekijken. Denk je gewoon even wat op te ruwen en te ontvetten! Niks daarvan, in plaats van die mooie voornemens kunnen er wat plekjes kaal gemaakt worden. Kennelijk heeft de vorige eigenaar ook pech gehad. Ik kwam wat extra lagen plamuur tegen waaronder ook wat roest zat, niet overmatig maar toch roest. Ook kaal.
Nu staat het in de primer, straks een tweede laag en de vergeten, schrale plekjes meenemen en dan de HB Coating erop. Als dat is uitgehard komt het aflakken. Laten we hopen dat komende week de weergoden mijn verfklus goed gezind zijn, dus niet al te hoge temperaturen en weinig wind. Na dit geheel zit de schipper met een schuurdepressie.

En dan wil je werken aan je bootje

Nou begin ik meestal rond de middag. Dan kom je bij je haven en loop je over de steiger. Je wordt bijna besprongen door goedbedoelde opmerkingen en vragen. Sommige, Silver niet hoor, met stekelige opmerkingen. Dat is het sociale leven in de haven zeggen ze. Als je daar niet tegen kan dan… Tja het kost Silver bijna een uur voordat ie aan het werk kan. En hij heeft er zo’n hekel aan.

Rommel, rotzooi, stof, spinnenpoep, vogelschijt en troep

Dan ben je een aantal dagen aan het klussen geweest en dan is het maar goed dat onze schipperin maar is thuisgebleven. Dus als de verfklussen achter de rug zijn dan zullen we eerst de boel aan kant maken en dan mag Truus Sanitaria Stofzuigen en alles aflappen alvorens de schipperin aan boord mag komen. Wat zal die Truus blij zijn!

Reisgids

Zie het eerste artikel, het is even afwachten maar geen buitenlandse reis denk ik. Maar goed we gaan wel dobberen maar welke kant op weet ik niet. Een vaarrassing kan natuurlijk altijd leuk of minder zijn. Maar wij hebben vertrouwen in onze reservebemanning, we hopen dat Silver dat ook heeft of krijgt! In ieder geval zijn Mr. en Mrs. Volvo er klaar voor! Na de werkzaamheden van Truus kunnen we op pad!

Voor Duitslandgangers! Tip!

Wij zijn er geweest! Wij hebben dit meegemaakt! Indien je vanuit Berlijn via Oranienburg naar Polen koerst dan krijg je de keuze. Het Finowkanal (onderdeel van Oder-Havel-Wasserstraße met de scheepslift Finow of het oude Finow Kanal, iets zuidelijker en met de leuke dorpjes, aanlegplaatsen, bevers en kolibri’s.

Deze route voert je al slingerend door een kanaal van ca. 10 meter breed, een paar kleine sluisjes. Indien je niet naar Polen wilt kun je het Finow Kanal heen nemen en het OHW voor de terugweg bewaren. Of je doet een broodje andersom. Meer weten dan hebben we deze link voor je. Met vragen over dit redelijk onbekende gebied kun je ons mailen. Of je bezoekt onze pagina.

Watersport TV Vaarschaamte?

Van oudsher zitten er in onze motobootjes motoren die gestookt worden op benzine of dieselolie. Maar de groene rakkers onder ons zien graag iets veranderen. Kijk naar onderstaande video op Youtube

We worden klem gezet.

Ben je lekker aan het tuffen gaan de sluisdeuren dicht. Hoe kan dat nou?

Nou ja zeg…