02-08-2015 Emblem

Vandaag een rustig dagje, uitslapen, rommelen, niks doen, een beetje wandelen, wat kopen, zonnen het begint op vakantie te lijken.

Maar vergis je niet wij zij uiteraard keihard aan het werk. Sowieso krijgen we te maken met getijdenwater, sluizen die dan wel/niet werken en christelijke tijden. Maar we gaan ook de gescoorde kalfskoteletten op de Cobb mieteren en we moeten 200 liter drinkwater tanken.
En tot overmaat van ramp is het de dag des Heeren en meer dan 30 graden. Ik mag en kan niet werken maar … Sint Jozef staat me bij en samen zien wij de weg om alles tot een goed einde te brengen.
We stappen rond 11:30 uur het dorp Emblem in, zien een prachtige Lidl maar die wil vandaag niets verdienen en dus door richting Lier. Langs de Aldi, die is ook al dicht. Die 2 broers zijn hartstikke rijk denk ik maar niet erg sociaal. Dan nog maar een paar stappen en we zien een soort supermarkt, althans qua assortiment, maar dan volgens de eigenaar ingedeeld. En hij heeft het knetterdruk. Hij is niet de goedkoopste in het dorp maar ik denk wel de beste! Flinke rijen voor elke bedieningsafdeling maar niet voor de kassa. Leuke tent voor een kruidenier als ikke. Daar tegenover is Bakker Ceulemans, je weet wel, de broer van die biljarter, daar halen we wat broodjes en wat lekkers voor bij de koffie.
We krijgen hulp van de buurman met water tanken, tijdens het tanken kletsen we een en ander af en lijkt het of we er allebei wijzer van worden.
De Cobb keuken wordt weer netjes afgebroken en schoon gepoetst, al het eten is vrijwel op dus ook dat loopt op rolletjes en de temperatuur neemt wat af.
Kiekerisan, zo kan het op een zondag ook verlopen. We zijn trouwens nog steeds op zoek naar een St. Jozef beeldje. Weet je er één laat het ons weten. Gratis hoeft niet maar het kan ook te gek.
Morgen op tijd weg, dan de Duffelse sluis door op weg naar Mechelen. Geen grote afstand maar wel één om even voor te bereiden qua getijden. Mogelijk ook vrachtschepen die wat meer ruimte nodig hebben en dus wat communicatie via kanaal 10 van de marifoon. We starten morgen rond de klok van 8 denk ik.