In de metropool Heidanger

Het wordt eentonig. We vertrekken weer met onze buren Wim en Annemieke rond half 10. Tijdens het varen nog even een bak koffie wegwerken en de eerste kilometers zijn al weer gedaan. Soms is het Mittellandkanaal (MLK) echt heel leuk om te varen en soms, net zo als in NL is het wat eentonig. Vandaag

niet. Na een paar kilometer zijn we bij Anderten en varen we zo de Hindenburgsluis in. Ik had ze even daarvoor opgeroepen via de marifoon dat we met 2 bootjes aan kwamen drijven en kunnen nu dus zo naar binnen varen. Qua vormgeving wijkt de sluis een beetje af en het verval mag er zijn. We liften 14,70 m. omhoog en varen dus de rest van de kilometers op een ander niveau.
Achter in de sluis hebben we een acrobatenschuit, zoals Ank dat noemt. 5 Man op een polyester boot en niemand die kan varen. Het loopt allemaal goed af. En als we de sluis uitvaren geven die acrobaten gas, teveel naar ons zin en dat blijkt ook wel als zij een beurtvaarder willen passeren. Die geeft hun niet veel ruimte en dat bevalt niet dus worden de gekste dingen uitgehaald om toch maar voorbij te gaan. Uiteindelijk lukt dat zonder ongelukken. Die knapen kunnen we op het water missen als kiespijn.
Bij KM 204 treffen we een Linssen die ook lid is van de Linssen Owners Group (LOG) net zoals wij. Hun boot, de Vivente gaat richting huis en wij hebben het nog tegoed. Jammer dat we geen gelegenheid hebben om even kennis te maken.
Dan komen we al dicht in de buurt van Stichkanal Salzgitter waar we in Heidanger een plek in de JH willen hebben. Er is plek al zijn de boxen waar je in moet aan de smalle kant en de steigers niet al te fijn. Maar ook dat lukt prima. Een pluspunt is de goede WiFi ontvangst. Na een biertje trekken we onze wandelschoenen aan en maken een loopje langs het kanaal naar een andere sluis. Gewoon even de benen strekken. Bij terugkomst spreken we af dat we rond half 7 in het restaurant gaan eten en tot die tijd handelt ieder zijn zaakjes af. Onze WiFi antenne en router van TurboWifi doet wat ie heeft beloofd. Een snelle verbinding! Perfect.

Om half 7 zijn we bij het restaurant en Wim & Ank willen zuur vlees, Annemieke sluit zich hierbij aan en ik twijfel maar ga toch maar overstag.We krijgen een groot bord met zuur vlees maar toch even anders. Het vlees zit verpakt in aspic en is koud. De aspic is niet lekker, het vlees, ondanks dat dit koud is, wel. Wij vertellen aan de aardige jongedame die normaal op kantoor werkt dat we in Limburg ook zuur vlees kennen en dachten dat we dit zouden krijgen en gezamenlijk lachen we om onze onnozelheid.
Zij vond het wel wat vervelend voor ons en 5 minuten later krijgen we een lekker champagne-ijsje met aardbeien aangeboden en dat was dan om te smullen. Koppie koffie met een cognacje voor de mannen en een ammahoela voor de meiden en het begint te spetteren. We nemen uitgebreid afscheid en lopen naar de boot en merken dat het alweer droog is.. Morgen naar Wolfsburg een nieuwe Audi A8 uitzoeken en dan zien we wel verder.