Ja ja hier is ie dan!

Het heeft even geduurd. Maar nu toch even een bericht vanuit mijn koude romp waar de drank koel blijft, De schippers onder ons weten die ruimte maar al te goed te vinden. Maar ook de schipperinnen die op zoek zijn naar een witte druivensap weten de weg wel te vinden. Kortom, de zomer en de lekkere temperaturen zijn voorbij, de kachel gaat (zo nu en dan) aan en het wordt weer tijd voor wat kaarslicht. Silver ligt er rustig bij en op de achtergrond worden enkele verbeteringen voorbereid om volgend jaar goed te kunnen presteren. De bemanning heeft het wat minder rustig, verhuizing 1 achter de rug, nog even wat dure aankopen doen voor een nieuw beschermend dak en dan zijn er weer de feestdagen. Zwarte Piet en Sinterklaas de hand schudden, even later volgt de kerstman en vlak daarop zit je zomaar, met (te)veel lawaai in 2019. Daar is geen ontkomen aan. Kortom het worden roerige tijden in meerdere opzichten. Verhuizing 2 volgt straks als het vaarseizoen weer van zich laat horen en daarna is het afwachten.

Hebben we al plannen om te varen?

Nou plannen zeker, eigenlijk teveel voor de komende 5 jaar. Maar 2019 moet Silver nog even bekijken. Het nieuwe penthouse van de schippers kan vanaf 1 mei tot circa 1 september opgeleverd worden. Dus dat wordt een puzzeltje. Gaan we niet varen? Maar natuurlijk wel maar waarheen is de vraag die we dan oplossen. We zien wel . Onderstaand treffen jullie enige nieuwsberichten die wellicht  achterhaald zijn maar ook je hersenpan aan het werk zetten. Soms met een lach en soms met een traan. Niks nieuws dus onder de lage zon.

En nu hoorde ik iemand iets vertellen waar Vetus niet blij van wordt maar wel aldaar bekend is… Vetus = Very expensive totally useless shit. Ik heb wel wat andere ervaringen al mag de prijs van die dingen wel wat zakken.

Bagger je schip

Tja dan ben je lekker aan het werk, het weer zit mee, leuke collega’s en je doet een klusje als dit wel vaker. Het wordt gewoon, het gaat op de automatische piloot. En dan slaat er iets tegen onze boot. Wat oneerlijk!!!!

Ook naar Groningen?

Onze RWS zit niet stil, dat is duidelijk. Zij doen hun uiterste best om jou een prettige tocht te laten beleven. Ga je nu vanuit Lemmer naar het Groningse Delfzijl dan is er al een en ander aangepast. Lees hier meer over deze activiteiten!

Lekker en leuk varen door 020

Lekker door Amsterdam drijven, iedere dag is er wat anders te beleven, is het niet op een of andere gracht dan wel op de Amstel waar je langs een aardig hotelletje en een vermaard theater vaart. Maar wat te doen als het nou toch verkeerd gaat?

Zou het dan toch eindelijk goed komen tussen die Franstaligen?

De plannen zijn al jaren en jaren oud. België heeft zijn deel inclusief een sluis al klaar. Stel dat je dat gaat doen waar kom je dan uit. In Frankrijk? Hmm dat wat wel de bedoeling maar de regering van Frankrijk gaf niet thuis. Wellicht dat het dan nu gaat gebeuren!

Wie wint er, een jacht of een bever?

Bij onze oosterburen zijn er diverse grote natuurgebieden waar je doorheen kunt varen. Vaar technisch is dat niet zo lastig maar er zijn ook zwemmers die op hun rust gesteld zijn! Opgepast dus als je in de buurt van Bonn komt!