Op reis en we nemen mee

Just another week!

De klussers op mijn dek worden het een beetje zat. Waarom? Ik, Silver, bedenk telkens wat nieuws wat ik ook nog wel zou willen meenemen of opgeknapt zou willen zien. Er worden zo nu en dan al voorraden naar binnen gedragen, ik weet ook dat hun garage nog het een en ander staat te wachten op transport. Maar nu eerst mijn tent en daarom lig ik nu even in Zaandam. Woensdag mag ik mijn eigen plekje weer innemen want daar raak je als Sturdy toch wel aan gehecht. De mast staat erop en wordt donderdag verder aangesloten en afgewerkt. Dan zou ook de AIS en marifoon weer moeten werken. En niet te vergeten de TV. Kan zo maar belangrijk zijn. Een leuke uitdaging is nog de Wifi-installatie maar daar krijg ik ondersteuning vanuit Texel van. Ook dat gaat goed komen.

Ook mogen de laatste aangepaste bestanden gekopieerd worden zodat beide PC’s identiek zijn, wel zo handig. Resteert nog een aantal verfklussen en nog de laatste hand leggen aan de mini-Silver-Lining zodat de proviand geladen kan worden. En dat in twee dagen. Ik ben benieuwd hoe de schipper dat voor elkaar gaat krijgen.

Maar vertrekken doe ik zeker, misschien mag/moet ik een weekje later, maar ik ga, gepoetst en al!

Waarnaartoe?

Het plan is nog niet veranderd maar dat kan door het weer uiteraard wel gebeuren. Vanuit Heerhugowaard eerst maar eens naar Medemblik en dan die plas oversteken naar het Ketelmeer. Vandaar via Hasselt naar de Veenvaart en bij Ter Apel de douane voorbij varen. We zijn dan al in Duitsland. Wat er daarna gaat gebeuren is voor de bemanning een vraag en ik zie het wel. Je kunt via de website en de blogs en zelfs via de ais ons volgen. Check dan even de site!

Contact - CommunicatieInschrijven op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze ervaringen met Silver, Mr. & Mrs. Volvo, juffrouw Truus Sanitaria en vriendin Marie Kriete dan laat je alle nieuwtjes toch snel bij je bezorgen?

Geef alleen je e-mail-adres op en je ontvangt altijd een bericht met link als er weer wat leuks verschijnt!

Wil je niets meer ontvangen, wat wij niet kunnen geloven, dan is 1 x klikken in het e-mailbericht al voldoende. Natuurlijk ga je dat niet doen 🙂 !

Schrijf je dus nu in en geef ons je e-mailadres.

Uiteraard is je privacy volledig beschermt.

Tijdens onze vaart kun je ons ook via AIS volgen. Meer info vindt je op onze site!

Ik sta te trappelen!

Na wat voorbereiding en nogal wat onverwachte klussen komt het elke dag dichterbij. Er was oponthoudt maar nu wegen de laatste loodjes…

Nog even dit, kunnen we dat of is het wellicht slimmer om…. In ieder geval begint het nu vaste vormen aan te nemen en zijn de klussen die er nu liggen te overzien maar kosten nog wel wat tijd.

En dan… is het tijd om gas te geven. Naar Duitsland. We kunnen kiezen uit een paar mogelijkheden. Via het Wad, via de kanalen naar Delfzijl, via de Veenvaart en tenslotte de Rijn. Die laatste valt af, dat is behoorlijk om en we hebben dan stroom tegen. Misschien doen we die Rhein wel op de terugweg. Silver denkt het al te weten maar er is slechts 1 captain, of niet soms!

Vertalen – Translate – Übersetzung – Traduction

Alle informatie op onze site kunt u in uw eigen taal omzetten. Dat doet Google Vertaal Knop voor ons. Onze ervaring is dat de vertaling niet 100% goed verloopt maar zeker te lezen en te begrijpen is. Ook uw reacties kunt u in uw eigen taal invoeren.

All information on our site you can convert your own language. Does Google Translate for us. Our experience is that the translation does not go 100% right but be sure to read and understand. You can also enter your comments in your own language.

Alle Informationen auf unserer Website können Sie Ihre eigene Sprache zu konvertieren. Hat Google für uns übersetzen. Unsere Erfahrung ist, dass die Übersetzung nicht zu 100% Recht nicht gehen, aber sicher sein, zu lesen und zu verstehen. Sie können auch Ihre Kommentare in Ihrer eigenen Sprache eingeben.

Toutes les informations sur notre site, vous pouvez convertir votre propre langue. Est-ce que Google Translate pour nous. Notre expérience est que la traduction ne va pas droit à 100%, mais assurez-vous de lire et de comprendre. Vous pouvez également saisir vos commentaires dans votre propre langue.