Karwei (bijna) plat

Karwei klaar?

Maandag en dinsdag hebben we het karwei geklaard, op een haar na weliswaar want mijn gereedschap ligt nog in de weg. Maar dat komt volgende week aan de orde. Voor nu is het binnen schoon, in de douche mag ik nog even wat voegen herstellen en in de stuurstand de kabelgoten weer netjes afdekken met de klepjes die daar voor zijn. Dat moet passen want ik heb zo’n 30 meter kabel opgeruimd.

De bijboot wordt opgehangen

Ondertussen hangt de rubberboot schoon al weer in de singels aan de davits en de fietsen staan weer aan dek
Volgende week het laatste stukje schoonmaken, dan kan Ank ook weer mee en gaat het volstouwen beginnen.
Nou ja…volstouwen? Ook in Duitsland eten de mensen en worden ze groot en soms dik. 🙂 Dus er moet genoeg te halen zijn. Maar het is wel zo dat de supermarkten in Nederland goedkoper zijn dan de landen om ons heen vanwege de verschillende prijzenoorlogen. En dus nemen we datgene wat we wel veel gebruiken of wat enig gewicht heeft wat extra mee, zoals kaas, koffie, bier, afbakbrood enz. Dat scheelt een hoop gesjouw op onze fietsjes straks. Overigens is Duitsland een prima land om te vertoeven en zeker niet duur. De diesel is daar goedkoper dus dat valt dan weer mee.

Onze buitenkeuken, de Cobb
Karsten slaapzak

Verder wordt de voorraad aangevuld met datgene dat we nog in huis hebben. ook hebben we thuis nog enige dingen staan die op de boot thuishoren, zoals onze Cobb grill met toebehoren en slaapgerei.
Het werken aan onze Silver Lining en het fantastische weer zorgt er voor dat we er zin in krijgen…het kriebelt aan alle kanten! Het wordt tijd dat we gaan varen. Straks eerst een dag of drie met de kleinkinderen Floor en Eef in de buurt van De Woude en daarna het vaarseizoen-openingsfeest van onze vereniging WV Bruynzeel om een dag later oostwaarts te vertrekken.

Ondertussen viert ‘onze’ werf, Linssen Yachts het 65-jarig jubileum en worden we voorzien van allerlei leuke plaatjes uit de oude en nieuwe doos. Misschien dat we er straks een paar mogen leasen om onze site nog wat completer te maken.