Karwei-update

Dinsdag zijn Ank en ik wederom naar Zaandam getogen. Nu een kofferbak vol met proviand. Immers er moet en zal gegeten en gedronken worden als we aan boord zijn. En een bijkomend voordeel is dat de Nederlandse supermarkten goedkoper zijn dan de supermarkten in onze buurlanden. Op een blikje bier kan dat zomaar € 0,25 schelen en koffie en kaas zijn van oudsher duurder in Duitsland. En dus nemen we wat extra mee. Niet teveel maar toch. De broodnodige diesel die we moeten aanschaffen is in Duitsland weer goedkoper maar of dat ook bij de bunkerstations geldt dat zal wel niet. Dus dat zal wel loop en sjouwwerk worden maar

Proviand toevoegen

dat scheelt dan ook weer. En als we dan ’s avonds een afzakkertje pakken dan komt het lekkere en goede gevoel vanzelf weer naar boven. Verder kijken we niet zo op de centen maar deze dingen zijn gewoon mooi meegenomen.

De douchetoilet ruimte is nu schoon en we hebben een rekje geplaatst om wat ruimte in de kastjes te maken. Was een koopje bij de Lidl en dus proberen. De installatie informatie

Lidl opbergrek

 was nog minder als van de Ikea maar het ding staat. Maar daar hebben we dan wel bovenlakens gekocht.

En verder vooral opruimen. Donderdag de machinekamer in om bij de nieuw geplaatste transducer wat roest weg te halen en daarna in de primer te zetten. En ik wil de ankerbak opruimen, het gas aansluiten en dat vooral testen met een lucifer. Als alles goed gedaan is dan horen jullie mij nog en anders lees je het wel in de krant.
Ook de oude reddingsboei gaat verdwijnen. Ik vind dat ondingen. Je moet ze echt grijpklaar ophangen met voldoende lijn die niet in de knoop gaat. Maar je wilt niet dat het bij elk zuchtje wind een hoop herrie maakt. Dus die weg en er komt van Compass een zakje met een lange drijvende lijn en lus.

Oude reddingsboei + lijn

 

Woensdag een afspraak met Bart en Tracy en hun hond Speykie. Zij komen hier een tijdje in huis om leuke dingen te doen.. (denk ik). We willen ze even wegwijs maken hoe het hier zit en ze voorstellen aan de buren.
Donderdag weer naar Zaandam voor nog wat klusjes. De oude reddingsboei is verwijdert, nog wat roest in de machinekamer weggehaald en in de Primacon gezet, daar kan dinsdag Danboline overheen. De 2e watertank afgevuld en het ankergat opgeruimd en de nieuwe gasfles geplaatst. Ook de fietsen staan weer op hun plek aan dek en dus kan het feest beginnen wat ons betreft.
Onze broedfuut
Oh ja, Moedertje Fuut heeft 3 eitjes gelegd en zit stevig in het zadel. 🙂 Worden wij nu weer Opa en Oma? De waterhoentjes zijn nog steeds even bezig en moeder zit nog niet op haar nest, 1 meter bij de fuut vandaan.