Logo WV Bruynzeel

Karweidag Bruynzeelhaven

Afgelopen zaterdag was de klusdag van Watersportvereniging Bruynzeel in Zaandam. Met een man of 30 worden er allerlei onderhoudswerkzaamheden gedaan door de leden om op die manier de contributie en het bedrag voor het liggeld aangenaam te houden. 
Dit jaar ben ik de voorman van de terreinploeg en zoals de naam al zegt zorgt onze ploeg voor alles wat op het terrein staat. Grote klussen zijn voor de projectploeg. Dus wij maaien het gras en schoffelen het onkruid weg, zorgen dat de lantaarnpalen licht blijven geven, maken de bordjes schoon zodat deze

Verpoos terras aangelegd door Liesje

weer leesbaar zijn, schilderen hier en daar wat zaken die weer een kleurtje nodig hebben. Deze keer hebben we ook 2 ankers geschilderd die als ornament op het terrein staan. 
Eerder had ik al samen met Liesje een aantal tegels voor de deur van de Silver-Lining gelegd waarop we na gedane arbeid kunnen verpozen. 

Havengids 2014

Ons Liesje is een bezig bijtje dat er ook voor gezorgd heeft dat er tijdens de lunch een flinke pan snert en roggebrood met spek op tafel kwam te staan en aan het eind van de werkzaamheden een tray bier tevoorschijn kwam. Goed gedaan Liesje! Ga zo door! Volgens mij was alles op.

Danboline – bilgeverf
Ook de nieuwe editie van de Havengids is weer uit voor de noordelijke provincies. Op de omslag staat meteen een prachtfoto van onze haven en verderop een goed verhaal. Dat is toch wel weer grappig en goed geregeld.
Tussen alle bedrijven door ook nog wat Danboline op het vlak gesmeerd zodat dit lekker kan drogen en we dit hoofdstuk kunnen afsluiten. Motorluik dicht en klaar, echter nadat we toch even het koelvloeistof- en oliepeil bekeken hebben.
Het plan is om dinsdag weer naar de boot te gaan met nog wat voorraden, dan de luiken dicht zodat Ank donderdag het bed kan opmaken. De slaapzakken zijn klaar, die heeft
Karsten slaapzakken
Marie-José gewassen dus die zijn ook weer klaar voor gebruik. Deze slaapzakken hebben we ooit gekocht bij Karsten in Zwaag. Even groter als de standaard slaapzak en lekker warm. Het schiet dus al lekker op met de Linssen Sturdy!
Donderdagavond is er een ledenvergadering en we verwachten deze maand nog nieuws over de nieuwe jachthaven in Heerhugowaard. Met een beetje mazzel kunnen we dat ook aftikken zodat ook dat weer geregeld is. En op 3 mei is er de opening van het vaarseizoen. Dus daarna mogen we weg.
 
Zoetwater matroosjes
Maar eerst de Koningsdag waarbij we 2 zoetwater matroosjes, Floor en Eef, aan boord krijgen om te varen op het Uitgeestermeer. Zij kunnen dan leren omgaan met onze mini Linssen, de bijboot, wel te verstaan. Roeien en met opa erbij, met het elektromotortje.
 
 
èTip: Wist je dat je onderaan de blogpagina er een mogelijkheid is om je te abonneren op ons blog?

 

èTip: Check onze website msSilver-Lining.nl