Silver Lining Kerst 2015

Kerstmis komt er aan

Zeilmakerij De KapperijeNieuwe dektent voor Silver

Geduld wordt beloond. De laatste hand wordt gelegd aan de nieuwe bekleding voor Silver. In Zaandam bij Zeilmakerij de Kapperije. Een geheel afsluitbare en luxe tent in plaats van een biminikap, nieuwe spatzeilen in de kleuren blauw en grijs. Zodra de tent er definitief op staat nemen we foto’s en breken we de handel weer af om hem er volgend jaar weer op te zetten. Ergens eind deze week of begin volgende week neemt Silver zijn plekje weer in in Heerhugowaard. En van de rest van de klussen is nog niks van terecht gekomen! Wordt dus een druk voorjaar voor ons.

Nieuwe fotoreportages

Meer foto’s geplaatst van de trip naar Belgie. Nog een paar delen en we zijn weer thuis. Ben nog steeds op zoek naar een betere oplossing die weinig ruimte op een harde schijf inneemt. Suggesties zijn welkom!

Vaarwijzer OostzeeIn de winter maak je nieuwe (vaar)plannen

Wij zijn al weer druk bezig met plannen maken, ondanks dat we het nu best druk hebben. Alle weekenden zijn al lang bezet en/of beslag opgelegd. Zo gaan we nog even met een duikertje naar de Vulkaneifel waar ik hem nog even in een of andere volgelopen krater zal mieteren. Maar we zijn bezig met Frankrijk en met Denemarken. Zojuist de Vaarwijzer aangeschaft voor de Oostzee om te lezen wat we ons op de hals halen! Gelukkig maak je plannen zodat je iets hebt om aan te passen.

 

Agenda

Donderdag 17 december gaan we de nieuwe tent van Silver beoordelen, foto’s maken en weer afbreken.

Zaterdag 19 december gaan we vanuit Zaandam, Zaanhaven naar Van Megen om Silver van de nodige brandstof te voor zien (400 á 500 liter) en daarna door naar Heerhugowaard. We moeten voor 16:00 de laatste brug gehad hebben anders wordt het helemaal niks.

En uit allerlei nieuws en communicatie middelen …

Bij IJmuiden liep een vrachtschip op de kade.

De kosten voor het hebben van een marifoon gaat in 2016 door. Klik HIER

Motorboot meldt…

Afschaffen van pauzes en bruggeld in Friesland.

En op You Tube kwam ik dit tegen

Zo kun je op een Linssen ook je dektent opzetten

Nauticlink, de berichtenmachine

Aan/Uit is een app voor op je tablet en smartphoen van Seijsener, Zaandam en schijnt door passanten en dergelijke goed geaccepteerd te worden.

En in Gent was dit aan de hand

Bij Inland Waterways International houden 6 landen zich internationaal bezig met het bevaarbaar houden van kanalen en rivieren voor de pleziervaart!

Duitsland en het historische Finowkanaal

Lees de (Duitse) tekst over het Finowkanaal link wat men van plan is. Wij zijn er in 2014 geweest, Een pracht stukje historie dat volgens ons mag, eigenlijk moet blijven voortbestaan.

Kerst

De groene en rode dagen staan weer voor de deur en dus wenst ook Silver al het moois voor jullie. Al heeft Silver een hekel aan sneeuw en ijs hij begrijpt ook dat er geschaatst moet kunnen worden! Veel plezier en al het goede voor 2016.