Knutsel de knutsel

Jammer dat het koud is, dat maakt het knutsel effect wat minder leuk. Maar met een knutsel kachel erbij is het wel te doen. Neemt niet weg dat de winter wat mij betreft klaar mag zijn.

Douche

Onze douchebak loopt niet leeg. Dus daar mag ik even naar kijken. En dus de douchepomp uit elkaar, kijken of die werkt en anders vernieuwen. Nou die werkt, schoonmaken en op zoek naar de oorzaak. De slang van de douchebak naar de pomp is niet verstopt. Het filter voor de pomp is schoon maar ik zie er ook geen water komen. Ook geen scheur in de slang want dan had ik een plasje water mogen vinden. Ik wil wat kaboutertjes inhuren die beter op die nauwe plekjes kunnen kijken. Heb jij die voor me?

Drinkwatertanks

De drinkwatertanks zijn afgetapt en kennelijk heb ik teveel afgetapt. Van de 220 liter inhoud moet er eigen een liter of 50 in blijven staan anders kan de waterpomp de inhoud niet aanzuigen. Waarom? De opening waardoor de pomp afzuigt is bijna 10 cm hoog. Als die droog komt testaan zuigt ie vooral lucht aan en dat schiet niet op. Alhoewel drinkwater-antivries niet vermengd mag worden lijkt dit toch de voor de handliggende mogelijkheid. Je gaat toch geen 10 jerrycans antivries er in mieteren? En dat geheel nog eens herhalen voor tank 2. Ik ben Malle Pietje niet!

Toiletten

Een van de twee Jabsco handtoiletten vertoont ouderdomsverschijnselen. Zijn huid wordt wat rimpelig en zo nu en dan lekt de behuizing. Nu kan ik morgen 2 dingen doen; een nieuw handtoilet kopen of kijken voor een elektriek ding. Dat laatste lijkt ons wel wat maar… de ombouwset kost best veel geld en maakt nogal wat kabaal. Een compleet nieuw elek. toilet zou kunnen maar Jabsco heeft er een die op de zelfde montagevoet kan. Kijk daar wordt ik dan wel blij van ware het niet dat dit model nog op de markt moet verschijnen. En wanneer dat weet de importeur niet. Ook dat schiet nog niet zo op.

Mast

Mast met pensioenDan de mast. De huidige mast is niet meer te repareren tenzij je over twee jaar weer een reparatie op een andere plek wilt doen. Bij de reserve Zeeuwen in Middelharnis bij van Neut mast ben ik niet welkom kennelijk. Jammer maar dan gaan mijn zuurverdiende centjes naar een ander. Een kant & klaar mast vergt nogal veel aanpassingen aan bijvoorbeeld de mastvoet en dat doe ik liever niet. Een mast laten maken is ook een optie. Een clublid heeft zijn diensten aangeboden en ik krijg binnenkort iemand van een RVS-bedrijf op bezoek. Maar eens kijken hoe dat windje gaat waaien!

Met de nieuwe mast willen we ook een paar opties vernieuwen. De huidige handel is 25 jaar oud en begint te vergrijzen, krijgt gaten en vallen om. Tegenwoordig kun je met minder antennes een beter signaal pakken, je kunt je mast elek. strijkbaar maken, nieuwe navigatie led-verlichting erin en dan zit ik nog te denken over hoogte detectie van de bruggen zodat de mast automatisch gestreken wordt bij het naderen.

Lakken en schilderen

En dan zijn er tal van kleine dingen, binnen en buiten. Binnen zien we dat het lakwerk bij de drukke punten in de boot wat vaal en kaal wordt. Dus dat kan een likje gebruiken. Buiten heeft Silver een kras opgelopen en die wil hij ook weer netjes hebben. De davits gaan er af. Mooi zijn ze niet en gebruiken doen we ze ook niet. Dus weg ermee. Daarna creatief nadenken over een plek voor de fietsen en het benzine-aggregaat. Wel of niet op het het zwemplateau en zo ja hoe.

Hoesje

Een rubberhoesje van de Vetus boegschroef is kapot. Daarvoor moet ik bij een Vetus dealer zijn. In mijn geval Klaas Mulder in Zaandam. Eerst even bellen of ze dat hebben en dan ophalen en ook 1 voor een vriendje meenemen. Nee Aart ik vergeet je niet. 🙂

En als je nog even geduld hebt dan komen er vast nog meer werkzaamheden…

Update voor PC Navigo 2016

Logo PC NavigoWij gebruiken sinds 2006 PC Navigo voor de navigatie op binnenwateren en kustwateren. Bevalt ons beter dan de Stentec programmatuur, ieder zijn smaak nietwaar. Nu is de nieuwe update 2016 voor PC Navigo van Noordersoft / Periskal beschikbaar met als extra mogelijkheden waypoints, diepte en weer (grib) informatie. Bovendien kun je extra Periskal kaarten kopen met extra informatie, deze zijn een jaar geldig. De update prijzen zijn afhankelijk van de versie die je nu hebt maar die zijn best redelijk te noemen. Voorbeeld? Geheel Europa, zoals wij hebben kost € 60,00.

Wachten op groen licht

Rijkswaterstaat wil af van het Hollandse gedrag bij sluizen en bruggen. De verkeerslichten staan er niet voor niets maar in Nederland worden die lichten door velen genegeerd. Ik ben voor een stuk duidelijkheid en wat mij betreft mag iedereen de verkeerslichten gaan opvolgen. Maar dan ook alles direct netjes doen en dus ook oproepen via de marifoon adequaat beantwoorden. Daar hebben beide partijen nog wel wat werk te verzetten. Het startschot is gegeven in Zeeland maar zou zo maar door kunnen druppelen door de rest van Nederland.

Frankrijkgangers 2016

Ga je dit vaarseizoen naar Frankrijk? Dan kun je hier wat korting meepakken. Overigens zou Frankrijk dit jaar nog wel eens druk kunnen worden want ik hoor al behoorlijk wat vrienden en bekenden dat zij hun neus op Frankrijk hebben gericht. korting Frankrijk vignet 17% tot eind maart

Plannen voor Duitsland en Berlijn?

In / op de Watersportalmanak is een artikel verschenen over de reis naar Berlijn via onder andere het Mittellandkanal. Doe je voordeel er mee en/of kijk op onze site naar onze ervaringen in 2013 & 2014. Daar vindt je niet alleen Berlijn maar veel meer! Met aanvullingen van Silver! Van wie anders?

Wist je dit?

Wil je op de hoogte blijven van onze blog berichten? Dat kan heel eenvoudig. Op onze pagina staat een kadertje waarop je je e-mail adres kunt achterlaten. Wij vragen dan een bevestiging aan je zodat niemand anders dat kan doen. Wil je er van af dan is ook dat geen probleem. E’n klik in het e-mail bericht dat je van ons krijgt is voldoende om gevrijwaard te blijven van onze hersenspinsels.

Op de Zaan is iemand zijn stuurhut verloren

Het is ook nergens meer veilig. Vaar je lekker rustig en comfortabel op de Zaan en vaar je even later in een Cabrio. Het zal je maar gebeuren.

Nieuw! Een zandmotor

Vaar jij nog op diesel of benzine? Ouderwets hoor. Er is nu een zandmotor…..

Kustwacht?

Onze Kustwacht laat zijn slepertje van 2013 alweer herzien. Er is wel een vervanger gevonden.

1 April is al in Gelderland

Je komt aanvaren. Je schuift als het je beurt is je boot op de lopende band. En dan wordt je over de snelweg getild en aan de andere kant weer nat gemaakt. Sprookjes of nabije toekomst?

Beurs Düsseldorf en Leeuwarden

Het kan je bijna als watersportliefhebber niet ontgaan zijn. De Duitse watersportbeurs in Düsseldorf is geopend. De grootste watersportbeurs van Europa naar verluidt. Bedrijven zijn volop aanwezig. Een gekkenhuis en een belevenis tegelijkertijd. Laat ons weten wat je ervan vindt!

En in februari is het in Friesland druk. Dan is er in het WTC complex wederom tijd voor Boot Holland. Vele male kleiner dan Düsseldorf maar wel intiemer en gezellig. Kaarten via de website aankopen levert je een voordeel op.

Flexibele zonnepanelen

Solbian levert flexibele zonnepanelen met een goede opbrengst. Wellicht wat voor jullie.