Koning Winter

Gisteren ons bootje voorzien van antivries en koelvloeistof. En voor zover wij het weten moet het zo lukken voor de komende winter.
Ook hebben we de internet antenne getest en zelfs van Americol kunnen we nu een signaal oppikken waarmee we zonder kosten kunnen internetten. Hiervoor werd Americol niet genoemd als mogelijkheid, Dus de eerste bevindingen van de Turbo Wifi zijn positief.

Ook een start gemaakt met het aanleggen van de  noodzakelijke stroomverbinding naar de plek waar straks de boord-PC een plek mag vinden.
Volgende week even wat zeil kopen voor de kastjes en weer verder met de aanleg van de boord-pc en alles wat daarbij komt kijken.
En dat is eigenlijk best ambitieus. Ons bootje is 20 jaar oud en dus geheel analoog ingericht. Op zich niks mis mee. Echter we hebben wel een paar dingen die ons niet bevallen. Een dieptemeter, roerstandmeter en tankgevers die absoluut niet te vertrouwen zijn. Ook de toerentellers weigeren zo nu en dan dienst..
Weg met die ouwe meuk!!! Vervanging voor een analoog exemplaar kost –als het al verkrijgbaar is – veel geld, dus dan maar digitaal.
We gaan ons verdiepen in NMEA en CANBUS protocollen en gaan ons een bezoekje veroorloven aan Yachtcontrol in Hattem. Wel de duurste denk ik maar wij willen zien hoe het werkt en dan datgene dat we zelf kunnen  gewoon zelf doen.
Maar daarover later meer.

Oh ja de micro separator is nu echt dicht en die gaan we van het voorjaar weer installeren. 🙂

c u all over the beautifull world