29-08-2015 Ieper Last Post

Op zoek naar de kater, is hij de lastpost?

We pakken de fietsen. We zijn van plan rondom Ieper  te trappen en de stadswallen te bezoeken met van alles en nog wat. De wallen liggen er al een tijdje en zijn ooit door Vauben die in dienst was van Lodewijk de 14eaangepast aan de normen van die tijd. Toen al nam Vauben de techniek op om delen onder water te kunnen zetten en zo Ieper veilig te stellen voor al te opdringerige personen. Net zoals de Watergeuzen met Willem de Spanjaarden verdreven en Hansje zijn vinger in de dijk stak zo ook dacht Vauben het wiel uitgevonden te hebben. Maar water is een goede bondgenoot in een delta!
Aan het begin zit een brouwerij, helaas  gesloten voor rondleidingen. We treffen dit iets te vaak tijdens de trip. Zal wel ons noodlot zijn. Op de dijk tal van voorbeelden van verdraagzaamheid, vrede, mishandeling, volkerenmoord en nog veel meer ellende. Maar ook het goeie nieuws ontbreekt niet. Alles staat vermeldt met een bord, inclusief tekst en foto. Vele dingen herkennen we, sommige wisten we niet.

Contact met Ziggo blijkt onmogelijk

Tijdens de route nemen we zo nu en dan pauze. We hebben de tablet meegenomen in de hoop dat Ziggo actie heeft ondernomen. Op twee adressen zoeken we een tafeltje en kunnen we internetten. We controleren even snel alle mail en duiken dan in Ziggo. Helaas, vandaag heeft Ziggo weer niets uitgevoerd. Je bent overgeleverd aan… Zodra we in Nederland zijn gaan we de consumentenpagina’s bestoken. Ziggo is de echte lastpost, een asociale lastpost als je het mij vraagt.
Klusje voor de winter: Hoe kun je buiten Vodafone en KPN om toch telefonie / internet / telefoon goed regelen voor binnen- en buitenland tegen een betaalbare prijs. Wij zijn wel klaar met deze graaier.
Dan komen we in de bewoonde wereld terug en doen we boodschappen bij Carrefour. Tot slot brengen de we de buit naar de Linssen en maken ons op voor het volgende hoofdstuk.

20:00 uur last post Menenpoort

Lastpost
Als je er bent dan zou dit een verplicht nummer moeten zijn. Al een kleine 100 jaar wordt er dagelijks een ceremonie gehouden om alle gesneuvelden uit het Brits Koninkrijk te herdenken. Bijna 100 jaar elke dag, weer of geen weer, zomer en winter. Chapeau!  Wij zijn er geweest. Zorg dat je uiterlijk 3 kwartier voor aanvang daar bent voor een plaatsje. De omgeving van de Menenpoort wordt voor alle verkeer stil gelegd en er komen en staan zo’n 500 toeschouwers. Best een happening. Elke dag weer. Bussen vol met Britten. Oh ja en die kater was al weer weg.

Ik kan het niet laten

Menenpoort
Ik vergelijk de ceremonie in de Menenpoort met onze Hollandse ceremonie op de Dam in Amsterdam. Oké Appels en Peren. Maar tijdens de ceremonie op de Dam gaan bij ons de haren overeind en meestal houden we het niet droog. Dat was in Ieper niet het geval. Mooie ceremonie, zeker het bezoeken waard maar Holland doet ons meer!
Aan boord komen Harry en Chris nog even een afzakkertje pakken en nemen we de erg moeilijke route door voor morgen. Dat eindigt allemaal in goede harmonie. We gaan rechtuit en als we niet verder kunnen gaan zij rechts en wij links.. Simpel uiteindelijk maar wel samen op de IJzer.

En morgen dan…

Tja eerst maar eens wakker worden. Dan rond 9 uur Ieper uitvaren met Harry en Chris. En dan naar de paté.

 

Dit blog  wordt samengesteld door Ron & Ank Tol, de eigenaren van de Silver Lining. Het blog mag je zo nu en dan lezen met een korrel zout en gebruikt voorvallen rondom de Silver Lining. De tekst wordt op persoonlijke titel gepubliceerd en kan dus afwijken van de mening van alle anderen. Als je wilt reageren vinden we dat leuk via Silver-Lining@ziggo.nl. Als je onze tekst wilt kopiëren dan willen we dat graag even weten. Op jouw verzoek kunnen we ook een presentatie verzorgen; voor je clubleden op een koude winteravond bijvoorbeeld.
Wij varen een Linssen Classic Sturdy 35 AC uit 1991. Een dijk van een boot!