Vetus dieptemeter

Let op de takjesdief!

Dinsdag weer wat klusjes gedaan. Gelukkig komt het einde in zicht en zijn het vooral wat kleine dingen die ik wil en moet doen. De dieptemeter heeft achteraf toch nog wel wat voetjes (maat 43) in de bekende aarde gehad. Dus eerst maar naar Klaas Mulder om te horen hoe hun over het een en ander denken. Dat is in ieder geval heel soepel. Maar in het ergste geval moet die handel er weer uit en dus een hoop werk. Van Klaas naar een duikwinkel voor een snorkel om binnenkort met Floor even te oefenen. Floor wil leren snorkelen maar krijgt haar snorkel niet leeg geblazen. Bij wie kan ze dan beter terecht dan opa, een gewezen 4 sterren duikinstructeur. 🙂 Helaas die duikwinkel in Zaandam is er niet meer, dus straks weer verder kijken.

Op de boot nog even wat plekjes in de machinekamer behandeld met Danboline. Dat gaat volgens plan. Dan een andere Pioneer Blue-Ray speler aansluiten i.p.v. onze dvd-speler. Dat zit dan weer tegen. Geen 230V kabel en geen scart aansluiting. Dus dat kan ook niet afgemaakt worden.
Ons nieuwe redmiddel
Dan het bed maar in orde maken. Slaapzakken in elkaar ritsen en klaar…Jammer die ritsen willen niet glijden en dus wat smeren en met een punttangetje de rits een beetje repareren. Dat werkt ook weer.
En dus de volgende, de dieptemeter. Na een diepgaande controle blijken er toch 2 draadjes verwisseld te zijn. Oen die ik ben. Nu werkt dat ding maar heb ik nog geen NMEA-signaal op de PC. Dat gaat naar Yachtcontrol, die helpen me altijd perfect.
Tijd om naar huis te gaan, je moet je geluk niet tarten nietwaar. Donderdag weer verder.
 

Dan is de donderdag al weer daar en gaat Ank de laatste dingen schoonmaken. De voorraden komen aan boord en we hebben de nieuwe werplijn van Compass een vaste plek gegeven. Vanavond is het ledenvergadering. Wij gaan dan de Evenementencommissie voortzetten. Echter wel met meerdere mensen en dat lukt staande de vergadering. 

Let op de takjesdief

Wie weet wat voor moois er dan kan komen. Het 1eevenement is het openingsfeest voor het vaarseizoen, dat moet toch met moed beleid en trouw gedaan worden. Zonder een goede inzegening dreigt dat vaarseizoen te mislukken J En dat willen we niet.

Ondertussen heeft mw. Fuut 4 eieren voor Pasen gelegd en de Waterhoen 3. Beide meiden zitten flink te broeden op nog geen meter van elkaar terwijl dhr. Waterhoen de takjes uit het nest van de fam. Fuut pikt.
 
Datema Amsterdam, voor alle waterkaarten!
Datema weet te melden dat de benodigde kaart(en) van de Oberweser er nog niet zijn. Vanuit Duitsland was toegezegd dat deze voor de Paasdagen geleverd werden maar zij hebben nog 2 weken nodig. De vertraging is mede veroorzaakt door de overstromingen en het extreem hoge water van vorig jaar. Dat wordt dus krap! Dan onderweg maar eens kijken wat er allemaal zo bijzonder is aan deze kaarten.

 

Blad Motorboot
Ondertussen is de hoofdredacteur van Motorboot ook weer thuis. Hij was een paar prachtige dagen op stap met Proeven aan zee; een aantal motorboten met bemanning die kennismaken met de Noordzee en wat daar bij komt kijken. In ieder geval dagen met een stevige wind en golfjes van circa 1 meter hoog. Het artikel zal zeker één dezer dagen in hun blad verschijnen. Hij neemt een dezer dagen contact met ons op over een verhaaltje van onze reis. We wachten af maar vinden het wel erg leuk.
 
èTip: Wist je dat je onderaan de blogpagina er een mogelijkheid is om je te abonneren op ons blog?
èTip: Check onze website msSilver-Lining.nl