Materiaal voor de eerste grote klus is binnen

 

Vandaag een ritje gemaakt naar Julianadorp. Voor iedereen die zaten te slapen tijdens hun aarderijkskunde- of geografielessen, dat ligt tegen Den Helder aan. Het noordelijkste puntje op Texel na van Noord Holland dus.
Gisteren op het internet gekeken voor antifouling. Koperhoudende want dat mag nu weer in Nederland. Alle grote merken hebben daar wel een versie van maar als je de prijzen ziet dan wordt je niet blij.
Voor zo’n 2,5 liter blikje vragen ze zomaar tussen de € 120,= en € 160,-. Ik heb minimaal 3 blikken nodig en dus krijg je een kleine rolberoerte als je wilt afrekenen.
Dan ook Marktplaats maar bekijken, wie weet wat je daar tegen komt. Behalve International en Epifanes kwam ik het merk Jotun tegen. Blijft vijf jaar zitten volgens de mannen en komt uit Noorwegen. Ik heb nu een blikje van 10 liter, genoeg voor 3 lagen en een beetje voor € 132,50. Nog wel behoorlijk geld maar een stuk vriendelijker dan de eerste opties.

Dinsdag ook de Primagazfles meegenomen van de Silver Lining. Deze is vrijwel leeg en gaan we zo even omruilen. Primagazflessen kunnen in het buitenland vrijwel niet gevuld worden. Ook hebben we een grotere Duitse gasfles staan. Die zit nog halfvol en die gaat weer gevuld worden zodra daar gelegenheid voor is.  Dat kan in ieder geval in Spandau, daar varen we toch weer langs. En als er op de terugweg nog een vulstation binnen bereik is dan pakken we die ook nog even mee. Gas is in Duitsland een stuk goedkoper als in Nederland namelijk.
Dan kan Ank in ieder geval lekker haar gang gaan in de kombuis deze zomer!