Met deze SilverFlits vanuit ons Penthouse de sloot in.

Wel, wel, wel… vrijwel 4 maanden zonder een SilverFlits! Zijn jullie al afgekickt? Ik zei nog tegen Mr. Volvo… “die nemen het er ook van!”.

Het Silver team is even druk geweest met andere prioriteiten, zoals daar zijn: verhuizen naar een penthouse die de helft kleiner is dan dat zij gewend zijn. Maar ook het sociale leven van die periode daaromheen. Tja, daar motten we wat mee, daar motten we mee dealen! En dus geen tijd voor SilverFlits.

Tja, ik vind het jammer en ik mopper elke dag tegen mijn schipper. Dat mag toch anders, Skip? Jazeker mag dat maar je Skip had even wat anders omhanden en daar mag je het even mee doen Silver. 😊

Maar goed, ze zijn verhuisd, bijna alles is geregeld al zitten ze nog op de stoelen die van boord komen. Voor de kerst komt het bankstel. Ze wachten nog op een uitbreiding van een linnenkast, levering gaat verkeerd, nieuwe prognose ergens in januari. Wel mannekes en vrouwkes, dat gaat toch de goede kant op nietwaar?

En zo gaan ze zich meer richten op het dagelijkse leven en de dingen die ons allemaal blij maken. Een van de dingen is natuurlijk lekker varen in vooral onbekende gebieden.

Natuurlijk weten jullie al dat het team in Duitsland, België en Denemarken zijn geweest. Tijd voor nieuwe uitdagingen dus. In 2017 hebben we onze reis mogen onderbreken vanwege een sterfgeval. Dat gaan we in 2020 nog even afmaken. We starten dan waarschijnlijk uit Travemunde en naar Fehmarn om vandaar meteen de Duits/Denemarkens grens te overschrijden. Afhankelijk van het weer gaan we daar of binnendoor tussen allerlei groene en rode obstakels dobberen of vanuit Gedser buitenom naar het noorden. Doel 1 is Kopenhagen en daarna gaan we ons weer beraden. Nog even wat noordelijker en dan een oversteek met kansen op een leuke zijstroming of gewoon vanuit Kopenhagen Sverige enteren. Vervolgens wordt het een beetje hoppen van het ene haventje naar de volgende. Eilandje hier bijv. Bornholm en een eilandje daar.

Omdat we een tijdje niks gedaan hebben hier zijn een aantal issues die hierna volgen wellicht achterhaald, maar niet minder gegund. Wellicht brengt het jullie op ideeën en mocht je het lef hebben om een vraag te stellen, dan beantwoordt Silver die gewoon. Simpel toch!

Namens de schippers, Truus Sanitaria, Marie Kriete, Mr. & Mrs. Volvo en Captain Hook wensen wij jullie geweldige feestdagen en een heel goed en gezond 2020 met genoeg water onder jullie kiel!

Bij gebrek aan…

Provincie Noord Holland had de bediening van sluizen en bruggen gedeeltelijk uitbesteedt aan vrijwilligers. Aangezien er continue een tekort aan vrijwilligers zijn heeft dat college bepaald dat zij het weer gaan doen. Wil je meer weten, kijk HIER dan even!

Uit de kop van…

Eindelijk, de beroerde aanlegsteigers zijn verdwenen, maar het is nog niet gedaan. Er ligt hier en daar nog genoeg wrakhout met de naam ligplaats. In ieder geval kun je HIER weer veilig een lijntje vastmaken.

Auw!!!

Dit is niet goed!!!! Ben je binnenschipper en neem je lading aan boord en dan gebeurt er dit! Het is ook niet het enige vrachtschip wat met die giftige zooi rond vaart!

Sterkte mensen! 

Hatsikidee!!

Kijk dat je als onervaren hobby-schipper fouten maakt daar kan ik inkomen. Die hebben nagenoeg geen enkele opleiding gehad en veelal geen tot weinig ervaring. Maar als beroeps in dichte mist op je radar met een stevige wind een brug opruimen vind ik wel een hele opgave!

Der Mittellandkanal

Voor degene die naar Duitsland gaan wacht daar het 325 km lange Mittellandkanal. Zo nu en dan verschijnt er in de Duitse bladen een artikeltje met wetenswaardigheden.

Zo ook deze keer!

Gaat niet goed bij Reeve!

Beste mensen even opletten hiero!! Een rood licht bij een sluis of brug is een stoplicht.

Indien rood dan wacht je tot je groen ziet. Als is je bootje nog zo groot of klein, wachten kan fijn zijn!

Maagdenburg of Magdeburg

Slechts een verschil van 2 letters, maar het gaat dan om een verschillend aantal maagden als ik het goed begrijp. De eerste naam is de Nederlandse maar de Duitsers hebben maar 1 maagd. Hier is wat informatie over het kruispunt aan het einde van het Mittellandkanal!

Alle nieuws komt van Watersport TV

Wil je echt op de hoogte blijven van allerlei zaken die te maken heeft met onze vaarhobby? Tja, dan kun je niet om Watersport TV heen.

Check it hiero!

Nog een berichtje van onze Oosterburen!

Van de Aller, een aardige rivier die gedeeltelijk bevaarbaar is vanaf de Weser, komt dit nieuws tevoorschijn.

Het is maar dat je niets mist!