Tegenwoordig wordt aan de dieselolie bio-rommel toegevoegd. Nu nog weinig maar straks wat meer. Voor een auto die regelmatig gebruikt wordt is dat geen enkel probleem, voor schepen wel. Door die bio-toevoeging ontstaat er een flora van bacteriën die als het wat teveel wordt resulteert in het afslaan van je motor. Schoonmaken van allerlei brandstoffilters verhelpt dit euvel dan wel weer maar je zult zien dat de motor altijd afslaat op een zeer lastig moment.
Met een micro separator voor het eerste brandstoffilter/waterafscheider verhelpt dit gesodemieter. Eventueel kan een dubbel uitgevoerd brandstoffilter ook uitkomst bieden, maar voor ik die kan omschakelen is de motor er al mee uitgestopt. En dus in mijn situatie niet praktisch in gebruik.
Maar OK dat ding zit erin, weer € 500,- armer maar met een redelijke zekerheid dat de bacteriën in onze brandstof bij ons aan boord geen kans meer hebben.

7 antwoorden
  1. Anneke Viel
    Anneke Viel zegt:

    Ja ik had geen zin om iets te schrijven als het toch niet werkt. Dus moest het woordje test voldoende zijn. Trouwens, je bent nog niet op reis.

Reacties zijn gesloten.