Reisverslagen

Dresden bij het vallen van de avond

We lopen over de Elbe Radweg

Check out my Pics gaat over mijn plaatjes die nu voor jullie klaar staan. Gedeeltelijk vertellen we ook wat het voorstelt! Maar we laten het ook aan jullie eigen fantasie over.

Afbeeldingen over de reis naar Belgie in 2015 zijn nu geheel compleet
Afbeeldingen van reis naar Duitsland in 2014 vanuit Zaandam via de Elbe naar Burg op het Elbe-Havelkanal, Brandenburg, Spandau (Berlijn).

Oh ja we zijn nog niet klaar, we hebben nog iets liggen van Berlijn, van een paar meren, beetje Polen en Peene, Schwerin en Lübeck. Komt allemaal voorbij maar wel in een bezadigd tempo. En wellicht kan ik de moed bij elkaar vatten om 2013 en 2012 ook te doen. Maar als je het toch niet wilt weten…:)

En ik heb nog een stel video’s liggen die sowieso drastisch ingekort mogen worden, dat is een klus waar ik weinig tijd meer voor heb. Maar wie weet.

Google translate button present from now on!

A friend of the Silver Lining did let me know that we can use a translate button in our blogs / posts so everyone can read our adventures. So from now on Silver added the button at the end of the post so you can read all the upcoming posts in your own language.

Bezoek aan Boot Holland

Wij gaan straks naar Leeuwarden, op beursbezoek. Kijken of we wat leuks zien, onze bekenden even een handje schudden en folders verzamelenvan dingen die ons leuk lijken. Misschien nog wat aanvullende reisinformatie over Frankrijk en een waterkaart van Parijs – Nancy en wellicht Moezel-Saar. Altijd weer een gezellige dag op een uurtje rijden van ons vandaan. Via internet betaal je minder voor je kaartje.

Frankrijk

Haal je Franse vaarvignet online, de vorige link werkt wat minder goed, zeker als je geen Franse taal kent. Als je voor 17 maart besteld krijg je nog korting als ik alles goed begrepen heb.

Wil je straks naar het Wad?

Sluizen Kornwederzand straks buiten bedrijf voor onderhoud. We wisten al dar het er aan zou komen maar met een beetje mazzel kun je er in mei weer gebruik van maken.

Vloedgolf

Deze mensen hebben echt veel geluk. Of hoe een beetje water…. kijk zelf

Knopie leggen!

Ken je paalsteek nog wel? Voor elke schipper een heel handig knoopje, vaste lus, slipt niet voor vele doelen geschikt. Bergbeklimmers hangen hun leven daarmee vast.

Microsoft

Beslag gelegd op jacht van Microsoft toppertje. Tja, ook hij mag zich aan de regels houden en ik denk zomaar dat hij dat wel zo kan regelen dat het draagbaar wordt. Of misschien met Ctrl-Alt-Delete weer te herstellen?

Mocht je trek hebben / krijgen

De 50 beste Indonesische restaurants. Een mooi lijstje om aan boord te hebben. Ik krijg nu al trek!

Schuitje varen lijkt wel moeilijk te worden

In de Golf van Biskaje ligt een schuitje dwars. Niet het makkelijkste water. Door het slechte weer aldaar kunnen de bergers van Smit nauwelijks een lijntje overgooien. Inmiddels is dit wal gebeurt.

Het blad Motorboot nodigt je uit

Ook eens onder in een sluis kijken?

Dat kan in Zaandam, er zijn zelfs kijkdagen voor het publiek!