27-07-2015 Lommel

Glazen huis

Vannacht regen en wind. Overdag de resten van de druppels die tot circa 13:00 uur voortduren. Ik wil naar de woestijn. Windkracht 5 is voorspelt maar daar merken we hier weinig van, 2 komt meer in de buurt. Vandaag gaan we Lommel bekijken, via de havenmeester kregen we al mooie boekwerken over Limburg en Lommel. Er is genoeg te doen en de streek is rijkelijk voorzien van fiets en wandelpaden. Niks mis mee. De jachthaven heeft een stel fietsen die je mag lenen en daarmee trappen we ons naar het centrum. Het is inmiddels 1uur geweest en dan verwacht je dat alles wel open is. Niks is minder waar. De toko’s die zondags open zijn geweest zijn op maandag afwezig.

De Sahara

Dat betekent dat het centrum een beetje wisselvallig beeld geeft, sommige winkels zijn open en een aantal zijn er dicht. Daarnaast staan er een flink aantal ruimtes te koop of te huur. De recessie is hier duidelijk te merken Het Centreparcs terrein de Vossemeren ligt hier vlakbij en dat betekent dat er vrijveel fietsers zijn.

De jachthaven ligt zo’n 9 km bij het centrum vandaan. We zien de HEMA en vele terrasjes en ook andere grootwinkelbedrijven.  Elk centrum lijkt wel een kopie van.

We willen naar het glazen huis maar helaas dat is dicht. En dat is wel jammer want daar kun je alles te weten komen over zand en glas. Maar ja het is zoals het is en bij ons meestal ‘het was er’, ‘het komt nog’ of ‘net gesloten’.

De beloonde fietsbrug

Dan maar weer de trappers er bij en op naar de woestijn. Het is droog en dat hoort in een woestijn. Nou denk ik altijd aan gelig zand en veel zon en daardoor warmte. Vandaag niet, het is droog maar 19 graden is niet echt warm. Zand is er wel maar ook bossen en meren in de Sahara van Lommel. Tja wie had dat gedacht. Maar we zijn er geweest alhoewel ik de Sahara niet herkend heb. Het is wel mooi en je kunt er fantastisch wandelen en fietsen. Maar dat benne geen hobby’s van ikke. Op naar de trapbrug, Over het kanaal Bocholt-Herentals is er een aardig bouwwerk verrezen. Een brug met een kronkel er in. We gaan er overheen en de batterij van de camera is leeg. Jammer, geen plaatje.

Eenmaal op de haven moeten we de fietsen weer inleveren, vuil kwijtraken en een wasje doen. Da’s mooi. Onder het genot van een donkere Grimbergen wachten we geduldig af.
Daarna over en sluiten!
Meer lezen en weten over de Silver Lining? 

 

Breng dan een bezoek aan onze site www.msSilver-Lining.nl

 

Dit blog  wordt samengesteld door Ron & Ank Tol, de eigenaren van de Silver Lining. Het blog mag je zo nu en dan lezen met een korrel zout en gebruikt voorvallen rondom de Silver Lining. De tekst wordt op persoonlijke titel gepubliceerd en kan dus afwijken van de mening van alle anderen. Als je wilt reageren vinden we dat leuk via Silver-Lining@ziggo.nl. Als je onze tekst wilt kopiëren dan willen we dat graag even weten. Op jouw verzoek kunnen we ook een presentatie verzorgen; voor je clubleden op een koude winteravond bijvoorbeeld. 

 

Wij varen een Linssen Classic Sturdy 35 AC uit 1991. Een dijk van een boot!