Even volhouden voor een plaatje van een boot

OK de grote klussen zijn klaar. Nu de kleinere zaken ter hand nemen en zien wat handig is.

Vandaag hebben we nog wat plekjes geschuurd en in de primer gezet zodat Ank morgen de blauwe pot verf kan pakken. We gebruiken uitsluitend 2-componenten verf (van De Yssel) kost een hoop maar gaat veel langer mee.

Nieuw 18 mm schroefblad aan de boegschroef

Ook vandaag hebben we de boegschroefblad geplaatst en anodes vervangen. Morgen nog even kijken voor een busje rood voor allerlei uitgangen op het vlak, dan is dat ook weer fris.

Gepimpte schroef met nieuwe anode

Ik heb een aantal plekken gecleand met cleaner van Commandeur en het blik is ooit gekocht bij Wastora in Zaandam. Volgens de vakmensen nog steeds de beste cleaner die je kopen kunt. Dan zie je de boot weer opknappen. En het mooie is er zit geen toevoeging bij en dat moet ook want misschien dit weekend gaan we de boot geheel rondom in de was zetten met Dulon. Dat schijnt geweldig te zijn maar dan moet eerst de huidige waslagen verwijdert worden.

Even de meeste vuiligheid eraf

Ank heeft met een sopje de boot nog even onder handen genomen en die boot begint meteen te lachen tegen haar. Wat een prachtige glans zit er toch in de lak.

Ankergat ontdaan van roest

Dan zie ik nog wat roest in het ankergat. Makkelijker als vandaag kom ik er niet bij dus anker laten zakken, de stootwil meteen maar oppompen en weer schuren en in de primer. Nog even kijken of we morgen een beetje rode verf kunnen begaan die op de 2-componenten primer houdt.
Morgen een iets kortere dag want ‘savonds gaan we naar Bruynzeel voor een clubavond. Walewijn vertelt dan over de plannen die hij en Hedda heeft om een jaartje of 2 de wereld om te zeilen. Ben best nieuwsgierig wat hij allemaal gedaan heeft.
Tot morgen denk ik…