Eberspaecher verwarmingNog geen zomer?

Nee, gelukkig niet want we zijn nog niet geheel klaar. Het jaarlijks terugkerend ritueel voor menig schipper duurt nog voort. Dit jaar is het wel een beetje extreem voor ons. We gingen voor winterklaar maken, mast vervangen en wat schilderwerk. Maar we zijn ook verrast door een kapotte leiding van de verwarming, 2 kapotte accu’s en een probleem met laden van de startaccu. Daar wordt deze arme schipper niet blij van en Silver maar gedeeltelijk.

En dus klussen. En dat verloopt met wat vertraging omdat ik zelf er even tussenuit was en omdat het dit jaar nogal nat en koud was op de boot. Maar toch de mast mee naar huis en daar 2 x in de primer, 4 x in de HB coating en de eerste 3 lagen Rein Wit zitten erop. Nu zeker 5 x 24 uit laten harden en dan kunnen we de nieuwe aankopen (lampen, antennes enz) in de mast aanbrengen en aansluiten.

Ondertussen gaat de oude mastvoet van het dek af en wordt deze vervangen door een bredere/zwaardere voet. Dat wordt dus kit snijden en maar hopen dat het in het midden een beetje makkelijk loslaat. De bedoeling is dat we de oude lampen, antennes, mastvoet en twee vouwfietsen gaan verkopen. De complete lijst moet ik nog even verzamelen en komt een keer online. Heb je interesse laat het dan even weten.

Nieuws & Tips

Nu ben je niet de allerarmste. Je laat een aardig bootje in elkaar knutselen en dan vergeet je 1 dingetje

Ook je watertanks reinigen? Behalve de duurdere middelen die elke watersportzaak wel te koop heeft kun je ook dit proberen. Pak je voordeel!

Elke schipper van een drijvend ding is verplicht om de almanak 1 met het BPR aan boord te hebben. Dus elke twee jaar mag je de ANWB weer spekken want dat is de uitgeverij van dit bijna onleesbare werk. Er is ook een digitale versie en die mag je ook gebruiken i.p.v. het papieren ding. Maar let op, er zijn een paar ‘mitsen’ en ‘maren’!

De laatste gaat over de radarreflector. Daar heeft iedereen wel een mening over. Hier een stukje hoe men in ‘Den Haag’ hierover denkt.

En nu weer op zoek naar de nieuwste nieuwtjes voor het volgende bericht!

Contact - CommunicatieInschrijven op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze ervaringen met Silver, Mr. & Mrs. Volvo, juffrouw Truus Sanitaria en vriendin Marie Kriete dan laat je alle nieuwtjes toch snel bij je bezorgen?

Geef alleen je e-mail-adres op en je ontvangt altijd een bericht met link als er weer wat leuks verschijnt!

Wil je niets meer ontvangen, wat wij niet kunnen geloven, dan is 1 x klikken in het e-mail bericht al voldoende. Natuurlijk ga je dat niet doen 🙂 !

Schrijf je dus nu in en geef ons je e-mailadres.

Uiteraard is je privacy volledig beschermt.

Watersport-TV

Nu, ruim een maand geleden was Nederland en België een watersport website rijker. En wat een knaller! De bezoekersaantal overtreffen de verwachtingen en groeit nog steeds. Wat is Watersport TV?

De bedenkers van deze nieuwe watersport site willen de leukste nieuwtjes zo snel mogelijk bij jou brengen. En dat op een hedendaagse manier, video. Vanuit allerlei hoeken van de watersport zijn er opnamen te bekijken. Denk dan aan zeilen, koken, techniek, motorboot, sloepen, kano en kajak maar ook suppen en allerlei toertochten. Een blik over de grens wordt ook gegund zoals de belangrijke zeilwedstrijden als de Vendee Globe en Volvo Ocean Race. Het is absoluut de moeite waard om de site te bekijken en te volgen!

Recreatiehaven Broekhorn

Welkom bij Recreatiehaven Broekhorn in Heerhugowaard gelegen aan het kanaal Alkmaar (Omval)-Kolhorn. Deze jachthaven is van alle moderne gemakken voorzien. Wij beschikken over 84 ligplaatsen en 4 plaatsen voor campers.

De haven ligt in de nabijheid (700 m) van het NS-station Heerhugowaard en het winkelcentrum Middenwaard (1300 m). Zowel Heerhugowaard als Broek op Langedijk zijn per fiets maar ook lopend makkelijk bereikbaar. Wat verder (met de trein dichtbij) ligt kaasstad Alkmaar (7 km), Schagen (16 km), en Hoorn (20 km). De omgeving leent zich uitstekend voor vaar- fiets- en wandeltochten. Ook een trailerhelling is in de directe nabijheid aanwezig (200 m). Parkeren is geen probleem bij ons.

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste ontwikkelingen ga dan naar onze blog pagina of wellicht nog beter schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg een e-mail wanneer er nieuws is.

Kijk op hun website/blog voor een eerste indruk