Nog steeds lekker weer!

Heerlijk deze warmte, eindelijk lekker weer, iets waar veel mensen in de winter stiekem op gehoopt hebben. Alhoewel, ’s nachts een paar flinke buien regen kunnen geen kwaad. Hier en daar worden sluizen niet of minder vaak bediend, zoals o.a. Zaandam en als ik even over de grenzen gluur bij de buurman dan staat er in de Elbe ter hoogte van Magdeburg nog 45 cm Wasser. Let wel op zijn Duits was/is dit slechts 1 maagd. Wij Hollanders overdrijven graag en hebben het over Maagdenburg, dus het meervoud van een enkele maagd. Hoe het nou zat is niet duidelijk geworden. Maar goed, de Tsjechen hebben dan wel sluizen in hun stukje Elbe maar kunnen niet Duitsland in. Dus van die kant komt geen boot meer onze kant op. De Weser is een soortgelijk verhaal, zeker stroomopwaarts vanaf Minden loop je alras vast, wellicht dat je in noordelijke richting verder kunt komen. Het Mittellandkanal is gewoon bevaarbaar en dus goede kans dat je toch Berlijn kunt bereiken. De patatbakkers in het zuiden hoor ik nog niet klagen en ook vanuit Frankrijk komen er dit jaar geen rare geluiden. Tja, daar tussen die Franse wijngaarden zal wel veel water bijgekomen zijn.  Kortom, hier gaat het nog net goed, drinkwater is er voldoende al hebben we soms, als pleziervaart wat ongemakken met bruggen en sluizen. En dat kun je makkelijk vermijden, je gaat dan gewoon de Noordzee, Waddenzee of het IJssel- Markermeer op. Nog steeds genoeg water aldaar. En het nog steeds lekkere weer houdt nog even aan, dus trek er nog even op uit als je de mogelijkheid hebt.

Silver op pad

Ook Silver is weer afgedreven. Na onze vorige trip naar Zeeland nu iets dichterbij. Ditmaal naar onbekende polders en gebieden in de kop van Noord Holland Noord. Denk dan aan het gebied ten noorden van de lijn Hoorn nh – Alkmaar. We zijn nog even met het verhaal bezig en de nodige foto’s en dan komt dat ook in een SilverFlits voorbij. De volgende reis zit er ook aan te komen, niet zo ver maar met de kleinkinderen aan boord ver genoeg. Maar daarover later meer.

Recreatiehaven Broekhorn

Ondertussen is het in onze thuishaven een drukte van belang. Onze camperplaatsen zijn veelal compleet bezet en moeten we de mensen met een woonmobiel zo nu en dan teleurstellen. Er is weliswaar een groot parkeerterrein maar daar mag je niet overnachten, dus ook niet in een camper of caravan. Ook de passanten met hun mooie schepen weten ons steeds beter te vinden en prijzen onze service aan zodra het onderwerp op tafel komt. Kortom kom ook eens kennismaken met Recreatiehaven Broekhorn en laat je verrassen

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen