Nou ja …er komen nog 2 knappe vrouwen bij

Onze eerste Koningsdag, net zoals vele anderen. Wij staan nooit in de rij om Maxima te zoenen maar toch heeft zo’n dag wel wat. Waar kan een Koning en Koningin met gevolg nog zo vrij over staat lopen. En ook nog meedoen aan allerlei spellen die verzonnen zijn door hun onderdanen. Natuurlijk zit er een zooitje beveiliging omheen. Maar het kan en dat moeten we koesteren.
Vandaag komen ze in De Rijp, een steenworp afstand van waar wij liggen. Al vanaf 7 uur is het een komen en gaan van politie voertuigen. Op een mooi moment komt er zo’n motorsmeris (zo noem je dat in Amsterdam) mij venijnig aankijken maar gaat lekker door. 🙂 Ik ben met Floor de vlaggen aan het bevestigen als plotsklaps de helikopter en een stel zwarte limousines + bussen langs komen. Ja hoor daar zijn Lex en Max. Daaag  veel plezier in De Rijp.

Eef, Jette & Floor

Ank is ondertussen de meiden aan het optuigen met oranje spullen, veel oranje dus.
Wij gaan wat anders doen.Wij zijn de Silver Lining aan het optuigen met vlaggetjes. Met Floor gaat dat perfect. Rond 11 uur komt mijn achternichtje Ingrid met vaste verkering John en dochter Jette. Nu kunnen we na een hartelijke ontvangst losgooien en gaan. Plannen hebben we niet maar veel keuze ook niet dus kan niet mis gaan. We varen naar het Alkmaardermeer, richting de jachthavens bij Akersloot.Dan kiezen we een zuidelijke route richting Uitgeest waarbij we het ontspannings- en starteiland van ZVV Knollendam (geloof ik)

ronden. Dan verder naar het zuidwesten richting Uitgeest waar je een zwemstrandje hebt en waar het zeker ondiep is. We sturen er in en met onze nieuwe dieptemeter tasten we de vloer van het Uitgeestermeer af. Heel even zit de boeg een beetje vast maar even achteruit slaan helpt. Net daar buiten keren we de boeg richting wind en laten het anker zakken en vieren wat lijn.
Nadat we echt goed liggen wordt de Silver Lining mini weer klaargemaakt en gaat John zonder verdere instructie en discussie met de

Jette in de Mini Silver Lining

3 meiden aan de bak. Hij weet hoe de elektromotor motor werkt en mag het even uitzoeken. 🙂
Het is fris en dus duiken we de salon in om dat spul gade te slaan. Best gezellig zo al werp ik regelmatig een blik op het mini bootje. Maar John klaart het om weer aan boord te komen. Ook de meiden zijn weer daar en de volgende oefening staat op het programma. Floor gaat voor het eerst zelfstandig roeien in de mini. Wel maken we even een 25 m lijn vast zodat we enigszins controle houden.Na Floor gaat ook Jette aan de bak en ik moet zeggen….het benne kanjers! 🙂

Het weer betrekt, er komt meer wind, vogels zie je niet meer en het is 16:00 uur. Tijd om in te pakken. En dus stuurt Ingrid de Silver Lining naar De Woude. En ook dat gaat soepel en na het pontje is “onze” ligplaats nog vrij en leggen we daar weer aan.
De ene helft gaat opruimen en checken en de andere gaat zorgen voor een biertje / wijntje en het eten uiteraard. Ook even tijd voor wat serieuze (familie) praatjes en dat mag altijd. Na de pasta ook verorbert te

hebben en er door Ingrid diverse vlechten in de haren geplaatst zijn wordt het tijd om afscheid te nemen. Het is inmiddels half 10 en veel  te laat voor Eef en Floor. Maar toch.
Dat spul is weg en plat en Opa en Oma denken aan een rustig afzakkertje. Jammer maar Floor wordt misselijk, geeft over en wij kunnen opruimen 🙁 Floor kan er niks aan doen maar toch…rond 1 uur vinden wij ook de weg naar ons nestje. Het is donker, koud en nat buiten. Een beetje nachtrust zal ons zeker goed doen.