20-08-2015 Gent – Deinze

Afscheid nemen doet ze

Gent Centrum Leie
Wij Deinzen nergens voor terug. Alhoewel het in dit geval wel meevalt. Met nog wat tips van de havenmeester gaan we op weg naar de Brusselse Poortsluis, deze keer met een aardige man en die kan er wat van. In een poep en een zucht varen we weer verder en gaan dan stuurboord uit om vlak langs het centrum van Gent te varen. Best leuk en goed te doen. Zodra we de buitenwijken van Gent naderen wordt het ietwat minder maar de oversteek van de Ringvaart vergoedt een hoop. We zitten op de Leie, daarvoor trouwens ook al. Maar nu in een Vecht sfeertje. Kronkelend riviertje waarvan we 2 km tegenstroom ondervinden. Mega huizen en tuinen! Sommige mooi en anderen minder. Sommige met een leuke boot en anderen niks. Leuk om te varen. Als je in buurt bent zeker niet overslaan!
Aan het einde ligt het plaatsje Deinze. Vlak voor de Tolpoortbrug (2,70 m) heb je een aanlegmogelijkheid en een Carrefour in zicht. Daar gaan we gebruik van maken en varen daarna de brug door naar de JH Deinze met internet zodat we enkele berichten kunnen verzenden. Eindelijk een knappe verbinding sinds Mons / Bergen.
Mocht je een box in willen houdt dan rekening met de onderstroom die vanaf het afleidingskanaal komt. Je ziet het niet maar hij is er wel!
Daarna ritselen we met onze reserve bemanning de verzending van een nieuwe SIM-kaart voor onze telefoon naar de JH Flandria in Brugge. Dat gaat allemaal goed komen.

Schoonmama

Het gaat best goed met moeders en natuurlijk wil ze graag naar huis maar ze gaat eerst revalideren in Heemskerk. En dat is maar goed ook want 24 uur verzorging kunnen wij als familie niet leveren aan een lekkere eigenwijze dame op leeftijd.

 

Dit blog  wordt samengesteld door Ron & Ank Tol, de eigenaren van de Silver Lining. Het blog mag je zo nu en dan lezen met een korrel zout en gebruikt voorvallen rondom de Silver Lining. De tekst wordt op persoonlijke titel gepubliceerd en kan dus afwijken van de mening van alle anderen. Als je wilt reageren vinden we dat leuk via Silver-Lining@ziggo.nl. Als je onze tekst wilt kopiëren dan willen we dat graag even weten. Op jouw verzoek kunnen we ook een presentatie verzorgen; voor je clubleden op een koude winteravond bijvoorbeeld.
Wij varen een Linssen Classic Sturdy 35 AC uit 1991. Een dijk van een boot!