Bijna weg

NV Verlag kaarten zijn binnen en nu…

Van Datema Amsterdam de NV Verlag kaarten binnen gekregen, dat is dan koffer 1 en set 6. Een best pakket aan kaarten en waardevolle gegevens. Op hun aanbeveling ook een complete havengids erbij en dus hebben we deze week de route over de Oostzee kunnen bepalen. De route op zich is niet veel veranderd maar soms en hier en daar toch even wat omgelegd wegen natuur en schietvelden. Wij willen er niet bij zijn als een U-Boot een verdwaalde zeearend afschiet. Maar toch… we gaan via Lübeck dat watertje op, koersen west en proberen de leukste plaatsen te bezoeken. Eerst in Duitsland maar na Flensburg wordt dat alras Deens. Ank is al aan het oefenen om de juiste ‘euuu’ te pakken te krijgen en bekijkt nu vooral Deense en Zweedse krimi’s. De papieren kaarten geven een schat van informatie, maar daar moet je wel even voor gaan zitten. En vooral ook lezen. Kijk dat benne de boeken die ik lees want daar word ik wijzer van de komende maanden.

Een voordeel van NV Verlag kaarten is dat je ze in WinGPS kunt laden. Nu had ik nog een oude versie, dus die ook even updaten, kaarten laden en hoppa je kan een route uitzetten. Tja dat is wel even wennen voor ons. PC Navigo (kan/mag geen Oostzee kaarten leveren) geef je een A en een B coördinaat/plaats op en die regelt dat wel. WinGPS en NV-Chart (gratis programma van NV Verlag) kunnen dat dus niet. Als je afwijkt van de grotere waterwegen kun je handmatig elke kronkel van je rivier/kanaal/traject invoeren. Lieve mensen dat is niet meer van deze tijd! Ik heb daar een Amsterdamse uitdrukking voor maar die zal ik jullie even besparen. Maar na meer dan 300 aanpassingen staat er een route. En deze is alleen maar om een goede indruk te krijgen en de relevante informatie te verzamelen over dieptes, militair gebied, jachthavens, ankerplaatsen, vuurtorens, vaarroutes voor de beroepsvaart enz. En wellicht doe ik iets geheel verkeerd maar geef dat maar aan!

Heel waarschijnlijk zullen we op basis van deze plannen dagelijks een aanpassing gaan maken. Onze eerste kennismaking? NV Verlag en Delius Klasing maken prima kaarten. De PC-software is weliswaar gratis maar zeer beperkt bruikbaar. Stentec die WinGPS uitbrengt heeft 1 voordeel, deze kan de kaarten van NV Verlag inlezen en gebruiken. Is dat een verbetering? Hm nauwelijks, het enige is dat je in een NL-talig programma zit. WinGPS tov Navigo? Tja daar zijn al vele stukken over geschreven. Ik kies nog steeds voor Navigo en vindt dat geneuzel met die routes uitzetten behoorlijk uit de tijd. Uit de tijd is ook dat Navigo geen licentierechten krijgt voor de Oostzee kaarten, ze zijn aanwezig maar de leverancier wil niet. En daar hebben we onze eigen gedachten bij…zelfs de dealer in Delfzijl beantwoordt geen e-mails van ons. Beetje flauw hoor noorderlingen!

Nou ja, we komen er wel uit, onze ervaring is dusdanig dat we wel de lastige dingen herkennen en daar onze reis natuurlijk afstemmen.

Neemt niet weg dat er nog een investering aankomt. Ank weet dat we zonnebank panelen hebben en daar wil ze heel veel gebruik van maken! Dat wordt dus elke avond aan de stroompaal of we krijgen heel mooi weer. En ik kan het weten, want vorig jaar is is niet al te best geweest!

Silver Lining op Mittellandkanal
De zomer is in aantocht. De koude nachten zijn bijna verdreven en de dagen worden steeds langer. Iedereen krijgt weer zin om straks weer het water op te gaan en prachtige tochten te maken over de Europese waterwegen. Met dit mooie voorjaarsweer kijken we ook vooruit naar de In-Water Boat Show in mei.

Hier worden namelijk de eerste jachten uit de nieuwe Grand Sturdy-serie gepresenteerd. Kom naar Maasbracht en ontdek de Grand Sturdy 35.0 Sedan, de Grand Sturdy 35.0 AC en de Grand Sturdy 40.0 AC.

De primeurs staan opgesteld in onze showroom, zodat u optimaal toegang heeft om ze in alle rust te bekijken. Eenmaal overtuigd? Dan kunt u vanuit de werfhaven direct een proefvaart maken onder begeleiding van een ervaren schipper met een vergelijkbaar jacht uit dezelfde klasse om zelf de uitstekende vaareigenschappen te ervaren.

Tevens is de Grand Sturdy 40.0 Sedan in een vergevorderd stadium te bezichtigen in de productie.

Noteer het vast in uw agenda:

Linssen In-Water Boat Show 19 t/m 22 mei 2017

Openingstijden:
vrijdag 19 mei 13.00 – 20.00 uur
zaterdag 20 mei 10.00 – 16.00 uur
zondag 21 mei 10.00 – 16.00 uur
maandag 22 mei 10.00 – 16.00 uur
Linssen Yachts B.V.
Maasbracht

Vertalen – Translate – Übersetzung – Traduction

Alle informatie op onze site kunt u in uw eigen taal omzetten. Dat doet Google Vertaal Knop voor ons. Onze ervaring is dat de vertaling niet 100% goed verloopt maar zeker te lezen en te begrijpen is. Ook uw reacties kunt u in uw eigen taal invoeren.

All information on our site you can convert your own language. Does Google Translate for us. Our experience is that the translation does not go 100% right but be sure to read and understand. You can also enter your comments in your own language.

Alle Informationen auf unserer Website können Sie Ihre eigene Sprache zu konvertieren. Hat Google für uns übersetzen. Unsere Erfahrung ist, dass die Übersetzung nicht zu 100% Recht nicht gehen, aber sicher sein, zu lesen und zu verstehen. Sie können auch Ihre Kommentare in Ihrer eigenen Sprache eingeben.

Toutes les informations sur notre site, vous pouvez convertir votre propre langue. Est-ce que Google Translate pour nous. Notre expérience est que la traduction ne va pas droit à 100%, mais assurez-vous de lire et de comprendre. Vous pouvez également saisir vos commentaires dans votre propre langue.

Even vertalen

Recreatiehaven Broekhorn

Welkom bij Recreatiehaven Broekhorn in Heerhugowaard gelegen aan het kanaal Alkmaar (Omval)-Kolhorn. Deze jachthaven is van alle moderne gemakken voorzien. Wij beschikken over 84 ligplaatsen en 4 plaatsen voor campers.

De haven ligt in de nabijheid (700 m) van het NS-station Heerhugowaard en het winkelcentrum Middenwaard (1300 m). Zowel Heerhugowaard als Broek op Langedijk zijn per fiets maar ook lopend makkelijk bereikbaar. Wat verder (met de trein dichtbij) ligt kaasstad Alkmaar (7 km), Schagen (16 km), en Hoorn (20 km). De omgeving leent zich uitstekend voor vaar- fiets- en wandeltochten. Ook een trailerhelling is in de directe nabijheid aanwezig (200 m). Parkeren is geen probleem bij ons.

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste ontwikkelingen ga dan naar onze blog pagina of wellicht nog beter schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg een e-mail wanneer er nieuws is.

Last but not least…Ons havenreglement is iets verandert, als je wilt weten wat je wel of niet mag…?

Kijk op hun website/blog voor een eerste indruk

Foerageren voor de nieuwe trip

Tja, voor je kan vertrekken moet je natuurlijk wel drank aan boord hebben en niet te vergeten de etenswaren. De eerste aanzet is er , naast chocomel is er ook al koffie en wat deegwaren. Natuurlijk wordt dat uitgebreidt maar we wachten op een aanbieding van de supermarkt. Maar jullie weten nu al dat we alcoholvrij varen..:) En in Duitsland, Denemarken en Polen hebben ze ook lekkere koffie en wat anders.

En juist dat “wat anders” gaan we onderzoeken, bekijken, proeven… en als we het dan nog niet weten dan moet het nog maar een keertje. En soms moet je dan een dagje extra in de haven blijven omdat uitslapen ook belangrijk is.

En dat gaan we beleven! Heb er zin in!