Ons eerste toertje van 2015

Gooi maar los!

Eind april staat de 1e trip al weer op de planning. Dan krijgen we onze kleinkinderen, Floor en Eef aan boord die inmiddels tot de reserve bemanning i.o. horen. Die twee zijn onze reserve stuurautomaat en dekzwabbers. Als beloning mogen ze hun best doen in de bijboot. Dan zitten we met z’n 4-tjes in een klein bootje, hun roeien en de schipper bij de motor. Nu maar hopen dat we een beetje knap weer hebben anders worden ze kletsnat, want de schipper zit uiteraard onder de paraplu. 🙂
Nu we in Broekhorn liggen krijg je ook te maken met het kool-leven. Net als we weg willen is er Koolsail en dat schijnt nogal leuk te zijn. Ook voor de reserve bemanning i.o. Dus dat wordt varen in de haven en wellicht op het kanaal en lopen naar en in Langedijk. Wel jammer want nu moet de schipper zelf ook lopen. Meer informatie over de Koolsail vindt je op http://www.koolsail.nl/

Op weg naar…??? 

Den Bosch-Maasbracht-Luik

Behalve Koningsdag ergens in de buurt van Koolsail / Broek op Langedijk varen we via het Uitgeestermeer en de Zaanse Schans door naar Zaandam. Even een nachtje bij de oude clubleden van  Bruynzeel pakken. Daar wordt ook de reserve bemanning i.o opgepikt zodat wij rustig kunnen koffiedrinken met de oudjes van Bruynzeel.
Dan via het altijd rustige Amsterdam-Rijnkanaal de zuidelijke wateren opzoeken om maar snel bij de Maas te komen. Waar we aanleggen om te overnachten weten we nog niet. Bij Den Bosch verlaten we de Maas en laten we ons verrassen in het Brabantse land.
Weert en Nederweert drijven voorbij op weg via België naar Maasbracht. 
Bij de eerste sluis moeten we nog wel even een vignet aanschaffen om de Vlamingen te ondersteunen in hun bestedingsdrift. In Maasbracht hebben we dingen te doen. Met Yvonne Linssen hebben we min of meer afgesproken dat we de Linssen Bootshow begin mei bezoeken en we het Maasbrachtse nonnenvot gaan proeven. Dat schijnt het beste nonnenvot van Limburg te zijn en dus moet je dat een keer geproefd hebben. En dat zijn we dan ook van plan.
Ook willen we naar charterbedrijf Aqua Libra die zo vriendelijk was ons van enige vaarinformatie en routes te voorzien. Dat zit vlakbij. Na wat heen en weer gedobber bij Roermond en andere plaatsjes gaan we door Belgische en Nederlandse wateren via Leopoldbrug en Genk naar Luik. Dan hebben we dat ook eens bekeken. Nu zijn wij jaren geleden een keer in Luik geweest en toen vonden we dat een naargeestig stadje. Maar ze schijnen daar toch ook nog het een en ander aan leuke dingen te hebben en daar gaan we naar op zoek. Tips zijn meer dan welkom luitjes!
Tja dan wordt het weer tijd om het koelere noorden weer op te zoeken maar niet zonder de grotere dorpen, zoals Maastricht, Tilburg en Eindhoven in Brabant te bekijken. Via een stukje Biesbosch en Amsterdam zoekt de Silver Lining zelf zijn weggetje naar huis wel.

Allee Mannekens en Vriendinnekesvan de Silver Lining, dit benne de plannen, nu eens ff gluren en ervaren of er ook een verhaaltje en mooie plaatjes te bekomen zijn. Maar zet alvast een pintje koud, we komen, zeker en vast!


Meer lezen over onze Silver Lining? Kijk dan op www.msSilver-Lining.nl