Onvermijdelijke na-beurs effecten

Important! Google translate button present in our blogs!

A friend of the Silver Lining did let me know that we can use a translate button in our blogs / posts so everyone can read our adventures. So from now on Silver added the button at the end of the post so you can read all the upcoming posts in your own language.

Zin in een leuke trip?

Het Finowkanal moet blijven!

Finowkanal - Eberswalde

Drinkwater rijk en vuilwater kun je kwijt, met een muurschildering van objecten die je onderweg kunt tegenkomen. Goed gedaan!

Lees het uitgebreide verhaal over het Finowkanal tussen Berlijn en de Oder. Een prachtig kanaal dat doet denken aan onze Drentsche Veenvaart waarvan de overheid vindt dat het wel kan verzanden, uiteraard nadat de sluizen eerst weer waren gerepareerd en verschillende ondernemers er hun brood verdienen. Silver schreef er al eerder over in het kort. Hiernaast één van de vele leuke dingen die je kunt tegenkomen, in dit geval een ligplek in Eberswalde.

Prijzenregen NL Superjachten

Bij de uitreiking van de jaarlijkse Show Boats Design Awards in het Oostenrijkse Kitzbühel hebben de Nederlandse bouwers en ontwerpers van superjachten een ware douche aan prijzen ondergaan. 

http://www.telegraaf.nl/vaarkrant/25267333/__Prijzenregen_NL_Superjachten__.html

Beursbezoek Boot Holland in Leeuwarden

Sinds een paar jaar brengen we jaarlijks een bezoek aan deze beurs. Altijd een dagje uit en je ontmoet mensen. Vaste prik is voor ons altijd even een handje schudden met de leveranciers die goede kwaliteit leveren en die wij ook aan anderen zouden durven aan te bevelen. Als het dan erg druk is op de stand dan kijken we later nog een keer. We starten zo’n beetje rond 10 uur / 10:30 uur en verder zien we wel. Ook hebben we een boodschappenlijstje en/of informatielijstje.

En dat lijstje zag er zo uit:

OK we komen binnen en krijgen direct een aantal tassen met een aantal folders. Mooi, we kunnen verzamelen. En dan lopen we de hallen door. Boot Holland is voor motorbootvaarders en daarnaast fun en wat historie. En niet onbelangrijk, de opzet vinden we leuk en uitnodigend. En zo kwamen we bij de bovenstaande stands (niet in volgorde maar wat maakt dat uit).

Linssen

Bij Linssen een gecombineerde plek met één 410, absoluut geen verkeerd schip. Daarnaast kun je informatie inwinnen over het huren van een Linssen boot via LBH (Linssen Boating Holidays) – all over the world. Natuurlijk even bijpraten en er was ook een meneer die op de Moezel geweest was. Die geeft aan dat de havens op de Moezel wel een beetje ver van de dorpen/plaatsen af zitten. Leuk dit soort informatie uitwisseling. Dat wordt weer fietsen voor een doosje Moezelwijn.

Jaarsma & Silvius

Bij Jaarsma hebben we 2 jaar geleden ons bed laten aanpassen, nieuwe bodem en matrassen en ik moet eerlijk zeggen, dat slaapt perfect. De oude schuimrubber dingen van > 20 jaar oud die hebben ze meteen afgevoerd. Wellicht toch daar ook even kijken voor nieuwe kussens. De stof weten we nu al 🙂

Marrekrite

De laatste jaren komen we weinig in Friesland omdat de reisdoelen anders liggen. Dit jaar willen we, zoals het er nu voorstaat via Friesland / Groningen / Drenthe afzakken naar het zuiden. En dus wilden we onze bijdrage doen aan de Marrekrite. Zo’n initiatief moet landelijk vervolg hebben en de overheden moeten zich er zo min mogelijk mee bemoeien. Dus dat vaantje hebben we binnen. Silver begint langzamerhand op een feestschip te lijken met al die kleuren.

KNRM

Vroeger kreeg ik elk jaar een briefje in de mail / post of ik weer en bijdrage wilde storten in ruil voor een wimpel. Om de een of andere reden is dat gestopt. En dus ook daar langs geweest om voor € 10,00 een wimpel te kopen en zo hun goede werk te steunen. KNRM, je zal ze maar nodig hebben! Nog meer kleur in de mast.

Motorboot

Tja en dan Motorboot. Over gegaan naar een nieuwe uitgever (Ton Roskam) en nu in Leeuwarden waar we op de koffie mochten komen. Eindelijk kennisgemaakt, na veel e-mail contact met Hans Papenburg en de dames Yvonne Zwaan en Marjon Scherrenberg. Later schuift ook Henk van de Velde even aan. Bij elkaar een gezellige groep mensen. De nieuwe site en vormgeving van het maandblad is in heel goede handen! Dat verzeker ik jullie! Overigens kan Henk heel boeiend vertellen. Als je de kans hebt om zo’n lezing bij te wonen dan beslist doen.

Yachtcontrol

Bij Yachtcontrol was het wat druk. Om Victor niet zenuwachtiger te maken dan nodig was hebben we even snel hallo gezegd. Dat moet kunnen in een gezonde relatie. 🙂

Datema Amsterdam of  toch Gorinchem?

Bij Joop en Marja even neuzen welke kaart(en) aanvulling we nodig hebben voor ons Frans avontuur. We hebben een Franse overzichtskaart meegenomen en verder even snel wat bijgekletst. Best spannend voor hun want ze zijn net verhuisd van Amsterdam naar Gorinchem. Veel succes daar mensen! Overigens ook de tip gekregen van de Datema-meneer om vooral op tijd een haven op te zoeken, anders liggen ze vol. En dat zou wel eens kunnen want ik hoor veel mensen roepen dat ze de Moezel willen “doen”. Wellicht dat wij dan toch via de Saar en Moezel gaan of toch de Rijn pakken. We gaan het van zelf zien tegen die tijd.

Victron

Wij hebben een Victron installatie aan boord. Alleen  moet die na wat onhandig geknutsel van mij weer even goed ingesteld worden. Met alle respect, Victron maakt mooie dingen en kwalitatief is het ook goed. Maar kan er wat gedaan worden aan de wijze waarop de instellingen gedaan moeten worden. Nou dat gaan we dan nog meemaken misschien.

Lieuwe Dijkstra – Aquasolar

Zij hebben de twee zonnepanelen op Silver geïnstalleerd. Absoluut geweldig en we hebben er baat bij. Even dag zeggen en dat we tevreden zijn en we zijn weg want de stand staat vol met kooplustige collega-vaarders.

Permateek

Peter, die de boel heeft geregeld bij Silver,  is even in gesprek. Dat kan even duren en dus brengen we hem de groeten over via een collega. Hij heeft echt een mooi Permateek Multicolor visgraat dek neergelegd. Goed gedaan jongen!

Fietsen

We hebben twee vouwfietsen aan boord van Montego. Prima fietsen voor niet al te lange tochten. Maar we worden ouder en willen een batterij onder het zadel. Maar twee fietsen aan boord en nog eens twee thuis dat gaat wat kosten. En dus op zoek naar twee vouwfietsen die we thuis en aan boord comfortabel kunnen gebruiken. We kwamen e-4motion tegen en van een vriendje kregen we Eco-Traveller door. Mooi klusje voor de komende winter.

Broodje burger

Natuurlijk een broodje gegeten en dit keer een burger. Want de visstand is/was verdwenen en/of onvindbaar. Jammer want dat hadden we wel gewild. Dus nu maar een burger die overigens best smaakte.

Hoorn Maritiem

En jawel, wij wonen in Hoorn en dus gaan we bij deze enthousiaste dames langs. Zij runnen een kledingzaak aan de haven in Hoorn. Gespecialiseerd in kleding die je aan boord nodig hebt. Ank wil haar oude fleecevest wel eens inruilen en ze slaagt bij dit enthousiaste team! Een adres om te onthouden.

Grouwster vlet of een Sturdy

Tja dan loop je langs de Grouwster Vlet. In de wetenschap dat een clublid zo’n ding heeft willen we die even bekijken. Laat nou net dat bewuste clublid aan het kletsen zijn. Dus wij ook slofjes aan. (saillant detail…bij Linssen 30 meter verderop hoeft dat niet want dat is een écht schip …aldus Linssen). Maar eerlijk is eerlijk de vlet ziet er prima uit en bedient een ander publiek als Linssen. Wij houden het bij onze Sturdy.

Bruynzeel

En dan kuier je zo over de beurs en kom je twee oude kompanen van Bruynzeelhaven tegen. Dus even bijkletsen. Weer wat later weer twee van die zeilmannen. Zouden die nou alle vier een motorboot willen hebben? Ze weten het zelf nog niet, maar wij wel… diep in hun hart….

PC Navigo

Navigo / Noordersoft is overgenomen door Periskall. Dat is een goede zaak denk ik. De oude eigenaren hebben we vorig jaar al succes en gezondheid gewenst en zijn nu lekker in Frankrijk van hun oude dag aan het genieten. De nieuwe generatie mag het oppakken en doet dat niet slecht. Komende tijd zal PC Navigo verder groeien, zeker nu bekend is dat rasterkaarten (Stentec) een aflopende zaak is en de vectorgestuurde ENC-kaarten de toekomst hebben. Zie hier hun laatste nieuwsbrief http://www.pcnavigo.com/nieuwsbrieven/nieuwsbrieffebruari.html

Brandsma

Absoluut mooie boten van een gevestigde werf. Maar toch niet wat wij zouden willen. Geeft niet, de boot is prima en als jij daar mee gelukkig bent…

De Watersportwinkel.

Afgelopen week ontvang ik een uitnodiging van de Watersportwinkel. Of we even langs hun stand willen komen. We zijn er toch en dus melden we ons. Grote onbegrijpelijke ogen staren ons aan. Niks van bekend. Nou dat is dan duidelijk, hier gaat iets verkeerd. De man draait zich om en zoekt een andere hoek van de stand. Nog even thuis nagekeken maar wij waren op de juiste stand. Zo kan je marketing idee in het water verdwijnen. Jammer.

Oh ja, dan het toilet en de mast.

Kennelijk is het lastig om kant en klare masten te kopen. Weinig aanbieders en de masten die te koop zijn lijken meer op uit hun krachten gegroeide vlaggenmasten. Beetje gek vinden wij. Wel motoren, boeg- en hekschroeven, fenders en glazen, elektronica  in alles soorten en maten maar geen masten? Dan maar zelf een bedrijf zoeken die er een op maat gaat maken.

Het Jabsco toilet dat wij willen hebben is nog niet leverbaar. Dus hebben we bij Dekker Watersport n Zaandam het kapotte onderdeel aangeschaft en daarmee wachten we nog maar even af. Voorlopig kan het toilet weer even verder.

Genoeg voor deze keer! We gaan weer knutselen en ook… een andere WiFi installatie scoren! Vanaf een eiland! Volgende keer meer!