Oponthoud in Meißen

30-5 Meißen

Even tanken
We blijven vandaag hier liggen. We willen water, diesel en boodschappen doen. Ank heeft wat last van haar rug, maar even hopen dat dat snel wegtrekt. Voor de diesel komt een tankwagen om 3 uur. Voor die tijd pakken we de fietsen en gaan naar de Altstadt voor wat hulpmiddelen om de verstopping in de vuilwatertank te verhelpen. Bij een apotheek willen we sterkere pijnstillers hebben maar de dame verwijst ons naar een huisarts en die blijken allemaal een Männertag te hebben. Dan terug naar de haven en de havenmeester het verhaal voorgelegd. Ank in de auto en naar de eerste hulp. Ondertussen ben ik aan het tanken, zowel diesel als water en verhelp ik de verstopping. De havenmeester komt alleen terug. Oei…zij brengt mij ook naar het Krankenhaus, Ank mag een nachtje blijven. Waarom is nog onbekend.

31-5 Meißen

Overstroming Triebitz (Meißen)
Nee maar ,de zon staat hoog aan de blauwe hemel. Ank heeft via SMS diverse berichtjes gestuurd met dingen die ze wil hebben. Omdat het weekend is wordt er geen onderzoek gedaan en moet ze, heel ouderwets, wachten tot Montag. Straks fiets ik weer naar het ziekenhuis. Terug uit het ziekenhuis heeft Ank een paar pleisters en een registratiekastje om haar nek bungelen. Jawel, ook haar hart wordt even nagekeken. Ik breng de havenmeester op de hoogte en besluit bij haar te gaan eten, Schnitzel met Kartoffeln. Een lekker wijntje erbij van de heuvels die hier liggen maakt het compleet. Het blijkt dat we aan een voormalig DDR ponton liggen, dus nog even flink trappen op Honnecker. 

1-6 Meißen

Ank in Duits ziekenhuis
Half 10 er uit, de eerste SMS van Ank staat er al. Straks de zijtassen weer vullen en zum Berg waar het ziekenhuis ligt of staat. Dan een hoop lawaai van sirenes. Zieken- politie- en brandweerauto’s gaan in vliegende vaart de Elbetalbrücke over. Ik zie nog nergens rook maar het zal wel nodig zijn. Dan naar Ank, die krijgt maandag weer enkele onderzoeken. Op de terugweg fiets ik naar de Altstadt en doorkruis daar vele straatjes. Meißen is een plaats om lekker te vertoeven. De burcht bewaar ik voor later. Omdat het zondag is zijn alleen de terrassen en de musea geopend. De rest is dicht.

2-6 Meißen

Wijnbouw in Sachsen

 

Oké op 2 juni komt Ank weer aan boord en hebben we uitslagen. Zij het pas ’s middags. De lieve havenmeester weer gevraagd en jawel rond 14:00 uur kunnen we mijn meisje oppikken bij het ziekenhuis. Rechttoe rechtaan naar de Silver Lining en rust. De uitslag is er ook, waarschijnlijk duiden alle gegevens er op dat Ank een hartfalen heeft gehad. Niet zo mooi. Met een half pilletje moet de rest van de vakantie geen probleem zijn. ’s Middags een korte wandeling gemaakt langs de Sachsische  Weinnstrase, die hier langs de Elbe Radweg route loopt. Dan is het over en uit en eten we bij de havenmeester spaghetti bolognese met veel kaas. Tijd voor bed.

3-6 Meißen

Hoog bezoek van een ijsvogel

Dan de volgende morgen, blijkt dat Ank een kastje vergeten is leeg te halen. Ze wil mee naar het ziekenhuis en dus fietsen we rustig aan naar het ziekenhuis om de spullen op te halen,. Dat is al zwaar genoeg en dus stoppen we op de terugweg bij het koopcenter waar ze even tot rust kan komen. Ondertussen worden er boodschappen gedaan en langzaam gaan we weer op weg naar de haven. Eenmaal daar verplichte rust voordat ze naar het stadje mag. Ook daar een verplichte pauze. We hebben hier wel redelijk hoog bezoek gehad. Natuurlijk de adelaars en andere roofvogels, de voorns in het water, een jonge vos op het grasveld en tot slot Zijne Koninklijke Hoogheid IJsvogel. Morgen gaan we Meißen verlaten en varen 20 km verder naar Dresden. Moet heel mooi zijn maar het bezichtigen hebben we nu uitgesteld tot de terugreis. Dus 1 á 2 nachten en dan door naar CZ.