7 Mei dag 3 Medemblik – Hattem

Tijdens ons vertrek worden we door de havenmeesters en brug bedieners van de Kwikkelsbrug opgeroepen. En nee dit keer niet via de marifoon maar door de omroepinstallatie Iedereen is dus op de hoogte. Silver heeft het weer geflikt. Even een paar folders en een Hema vlaai en je geniet plaatselijke bekendheid. Maar natuurlijk voelt dat goed aan. De samenwerking tussen Medemblik en Broekhorn is verstevigd en dat is mooi. Niet verder vertellen hoor! Voor de deur ligt het IJsselmeer waar wat verderop een zeilwedstrijd aan de gang is. Wat hoe en wie is Silver niet bekend, laat staan wie er met de beker naar huis kan gaan. Wel bekend raken we met de wind. En die is zo  rond half 11 nog niet zo lekker. Kracht 4 á 5 noordoost. Het gaat als paardrijden over het IJsselmeer denk ik. op en neer en heen en weer! Ank geniet met volle teugen hoop ik! We gaan rollen als we de koers aanhouden maar dat doet Silver niet. Hij heeft snel de kunst van de zeilers afgekeken en al laverend raken we in twee slagen aan de overkant.  Via vogeleiland de Kreupel naar Enkhuizen en dan naar Lemmer gaat net lekker. Daarna draait de wind zoals afgesproken naar het NW en hebben we wind mee. Maar het hobbelt desondanks genoeg. Gelukkig komt de zon ons ook uitzwaaien en wordt het ook aan dek best lekker. Het is best een lang tochtje geworden en daarom zeilen we dan ook liever niet. Even naar Hattem aan de IJssel is dan toch ruim 85 km geworden en we arriveren daar rond 18:15 uur. Sinds 2 á 3 jaar heeft de haven een nieuw management na een hoop gekibbel. Schepenkring heeft er als makelaar een aantal plekken gekregen en verder zijn er ruime boxen. Genoeg plek voor passanten. Mocht het ooit drukker worden dan maak je de boxen gewoon wat kleiner en kunnen er meer klanten liggen. Overigens is de ontvangst zeker verbetert, nu wordt je met alle egards behandelt. Morgen eerst maar uitslapen en de boys van Yachtcontrol verwelkomen.

8 Mei dag 4 We benne in Hattem

Voor de derde of vierde keer in Hattem. De stad, want dat is het, kennen we nu wel.  Hattem is leuk, Bij het raadhuis op de Markt zijn terrasjes en een straat vol winkels. Aan het einde is een supermarkt dus mooi makkelijk. Ank maakt daar graag gebruik van. En dat mag maar niet voordat we de stuurboordkant van de romp in de was gezet hebben. Vanmiddag komt Yachtcontrol de dieptemeter vervangen voor een N2K-model. Met twee man sterk komen de mannen aan boord en bekijken de oude en peinzen erover hoe ze het zullen aanpakken. Zou er wel of niet een klep in de doorvoer zitten die de binnenkomende waterstroom reduceert? Rick is de gelukkige die van mij en Erik de kans van zijn leven krijgt. Het voorbereiden kost meer tijd dan het plaatsen en alras kunnen alle voorzorgsmaatregelen weer overboord. Euh oh nee, opgeruimd worden. De meest nieuwe software installeren, meters nog even nalopen, hier en daar een klikje extra en alles lijkt het weer te doen. Dat is mooi want zonder dieptemeter de Oostzee op lijkt Silver niks. Na het afscheid zijn we nog even een terrasje wezen bezoeken en hebben we nieuwe sponzen aangeschaft om de bakboord kant een deze dagen ook onder handen te nemen. En toen scheen de zon en is er warmte en zitten we midden op ons dek omgeven door het zwembad van het Apeldoorns Kanaal waarvan het water slechts 14,2 graden is, uit de wind te genieten van een drankje! Eind goed, al goed. Morgen weer op pad.

Wij weer blij dat ons spul naar behoren werkt inclusief de allerlaatste updates die Yachtcontrol beschikbaar stelt.

Vindt je het leuk om ons te volgen?

Waarom laat je ons dan geen linkje geven als we wat nieuws aan het publiceren zijn? Kost niks en als je dat niet meer wilt dan is 1 muisklik alweer voldoende om een einde te maken aan onze verbinding.  Dus wat houdt je tegen…? Schrijf je in op ons seintje dat we weer wat nieuws voor je hebben, dat kan via dit linkje.

Je bent dan de eerste die geïnformeerd wordt dat we weer wat nieuws voor je verzameld hebben! Mooi meegenomen toch!

Oh ja… misschien wel leuk om te weten. In de blogs gaan we vanaf nu ook de tankstations vermelden die te voet (bij voorkeur) of per fiets bereikbaar zijn. Straks meer daar over.

Watersport TV & Motorboot

Natuurlijk maken we videos die je straks via watersport TV kunt bekijken. Dat doen ze goed die jongen en die meid aldaar. Goede verhalen, vragen die met het onderwerp te maken hebben, helegaar niks mis mee! Kijk ook eens op hun site en volg aldaar onze video avonturen!

Sponsoren kan ook maar dat laten we graag aan Watersport TV over.

Daarnaast zal ooit ons verhaal of delen daarvan verschijnen in het mooie blad Motorboot. In welke maand  de beschrijving of een deel ervan  verschijnt blijft een verrassing maar daar komen we uit. Kortom “Keep us in the Gates!” En lees uiteraard het magazine met onze avonturen!

Jachthaven convenant

Tjonge wat deftig, zo deftig is het wat ons betreft niet. Het zijn wat afspraken tussen jachthavens en camperplekken.  Indien je in een van de aangesloten havens bent geweest met camper of boot dan kun je in een aantal havens  voor de helft terecht. Dat is de strekking, meer info op de site www.HavenBroekhorn.nl. Wij wilden kennismaken met de crew in Medemblik op de Kwikkelsbrug. En dat is gelukt.Wij hadden een accu nodig, zij regelden het vervoer. Tja dat is een vlaai waard en dus afgeleverd. Bij vertrek werd de omroepinstallatie gebruikt. Zo weet je dat je met goede dingen bezig bent. Bij deze een oproep voor de Noord-Holland vaarders om eens te kijken naar onze mogelijkheden! Profiteer ervan! Of niet en kom evengoed!