Sluis Peronnes 1

Peronnes – Peruwelz

Het is 30 augustus, hoog zomer en dat is zo nu en dan te merken. Het is ’s morgens wat frisjes en ’s middags wordt het zeer behaaglijk. De kids en wat oudere jeugd zijn al druk aan het oefenen als we om 11:37 afvaren richting sluis Peronnes 1 met drijvende bolders waar we achter een Vlaams vrachtschip kunnen meeliften.
Verder zijn er geen obstakels en is het vandaag maar een kort stukje en dus leggen we rond 2 uur aan bij Peruwelz. een haventje aan het kanaal, met een restaurant en een toilet douche voorziening. Op zich niks mis mee.
Eenmaal aangelegd trekken we de stoute schoenen aan en gaan het dorp in om wat proviand te scoren.
Dat is zo’n half uurtje stappen en vinden een klein mini marktje waar we bier en groente kopen. Zodra we de winkel uitstappen krijgen we een flinke regenbui op onze kop en dus schuilen we maar even alvorens we naar een Italiaanse winkel gaan om Parmezaanse kaas in te slaan. Ook dat lukt en dus stappen we terug.

Op de boot ruimen we de boel op en gaan eten bij het restaurant. We nemen een goede portie patat met 2 cheeseburgers en sla. Dat gaat er in als ketellapper! en dan naar bed want de luikjes klappen dicht.
Morgen zien we wel weer verder.