Pintje in Antwerpen halen

Vanuit Tholen, waar we zo rond half 10 vertrokken is het gewoon de groene oevers volgen. Met hier en daar en plek voor wat natuurgebied tot je aan de Kreekraksluizen komt. Die sluizen liggen bijna op de grens van NL en B. Wat een imposant gebeuren. Normaliter gebruiken we de marifoon niet of nauwelijks, hier is het verplicht en wordt je professioneel door de sluis van meer dan 300 meter geleidt. Zoals gewoonlijk moeten wij als pleziervaart achter aan sluiten en dat betekent wachten op 2 binnenvaartschippers waarvan 1 uit CZ. Deze sluizen hebben guillotine deuren, die worden om- of omlaag getrokken om die enorme kolken af te sluiten.
Iets later kom je op de grens waar eigenlijk niks verandert en kom je bij een oude spoorbrug waar je je moet melden. En dat lukt ons niet en dus varen we maar door. We hebben de indruk dat die mensen niet op ons zitten te wachten.

Dus op naar Antwerpen, dwars door de haven waar we 1x verkeerd varen en verder geen problemen ondervinden. En dus bereiken we zonder problemen Antwerpen en liggen we in het Willemdok, vlak bij het centrum en de Schelde.
Veel mensen zijn ooit al eens in Antwerpen geweest. Vandaag kwamen wij aan, zo rond half 3. Mooie plek, veel uitzicht en vooral dicht bij de hoeren 🙂
Morgen gaan we lekker weinig doen maar dat kunnen jullie dan wel weer vernemen.