Plannen in 2016

Workshop Reserve bemanningWelkom in 2016! Ik, Silver, hoop dat al het goede en mooie deel uit mag maken van jullie leven en uiteraard je vaartochten. Plannen maken hoort daarbij en is een leuk deelte van de voorpret. Zonder plannen wordt 2016 maar de helft zo mooi! Deze aflevering staat dus in het teken van allerlei plannen voor 2016! Silver moet nog in de winterslaap maar staat al bol met plannen om de Linssen Sturdy naar spannende gebieden te laten drijven. Voor die tijd gaan de schippers nog wel wat klusjes uitvoeren. Eén grotere klus is geklaard. Ik heb nieuwe spatzeilen en een heuse tent gekregen als kerstcadeau van mijn schippers. Hij stond er even op en werd alras weer afgebroken. Volgens mijn schippers vanwege de brughoogten maar volgens mij willen ze de tent  als nieuw houden, maar dat gaat ze niet lukken, dat beloof ik jullie! Ondertussen zaten die schippers in de Vulkaneifel wintersport te bedrijven. En dat volop in de zon.

Multimedia rules the world!

Zeg het met beelden is een veel voorkomende uitspraak. Inderdaad een beeld zegt soms iets meer dan woorden, samen met wat tekst en uitleg worden zij een kracht. Ik wil dat ook maar ik mag nog veel leren en ervaren. Mijn insteek: Als je afbeeldingen wilt zien dan zit je niet te wachten op lange downloadtijden. Je wilt een leuke indruk en wellicht krijg je het gevoel dat je met ons mee vaart. Dat is wat Silver wil. Silver gaat het dus anders doen met multimedia. En dat heeft 2 oorzaken. Enerzijds wil het hosting bedrijf niet meewerken aan meer schijfruimte op hun harde schijf en anderszijds worden er nogal vaak foto’s gedownload. Ik kom mijn foto’s op een paar vreemde plekjes tegen. Om de kosten – hosting – in de klauw te houden verdeel ik de video zaken over YouTube en wellicht straks nog een tweede en de afbeeldingen gaan naar Google sites (onze oude locatie). Beide zijn tot nu toe gratis. En dus zal ik onze oude site ook aan een opfrisbeurt helpen 🙂

Ook ga ik het formaat (van JPG naar GIF) en de resolutie van de afbeeldingen beperken tot 300 pixels. Dit is sneller te downloaden omdat de bestanden kleiner zijn. Om deze te gebruiken op je PC is dit vaak mooi genoeg, om af te drukken is het wat minder. Als je een afbeelding wilt is dat geen enkel probleem. Laat het ons weten en we regelen wel iets. Om een idee te krijgen hoe eea er uit gaat zien kun je bijgaande link een proberen. Test de nieuwe mini serie inclusief een workshop lijnen gooien voor de reservebemanning.

Er ligt nog een aardig bergje onbewerkte videobeelden zo groot als de Mont Blanc aan videobeelden op mij te wachten. Eenmaal bewerkt gaan die een plekje vinden op You Tube.

Hoe zit het met jullie ideeen over nieuwe vaaravonturen?

Vaarwijzer OostzeeMijn schippers hebben al wat ideeen in gedachten. Nog niets concreets maar het groeit vanzelf de komende weken. Heerlijk die kriebels. Wij hebben in 2016 2 x een bruiloft en kunnen nog weinig afspraken over varen maken maar hebben wel 2 favorieten. Frankrijk of Denemarken. Keuze blijft moeilijk. Allebei zijn leuk en allebei zijn zo verschillend. Het avontuur trekt altijd bij Silver. Frankrijk zou dan inclusief Parijs en de Moezel / Saar zijn en Denemarken met een rondje om de vele eilanden en de eerste kennismaking met de Oostzee. Nog even de tijd voor een definitieve keuze en de eventuele aanschaf van kaarten en vignetten. Wel jammer dat Scandinavie geen bestanden aanlevert die bruikbaar zijn in PC-Navigo.

Nieuws

Zo hier en daar kwam ik in aanraking met enige leuke en/of leerzame berichtjes. Hieronder een selectie daarvan.

You Tube

Allereerst een video over het landen van een Lynx helicopter op een schip in  via You Tube

Motorboot

Het mooie blad Motorboot wordt door een nieuwe uitgever op de markt gebracht. Maar het is niet alleen het blad dat is verhuist. Met het blad verhuist ook een vuurtoren.

Boote Magazin

In Duitsland verschijnt het blad Boote Magazin met dit keer een verhaal over Rusland met je boot. Dus als je even tijd hebt…

Ook in Duitsland krijg je niet altijd antwoord op je marifoon oproep, net zoals bij ons in Purmerend, in dit geval sluis Geesthacht op de Elbe

En ook in dat blad een cursus Duitse Sluizen  nemen

Ook een trip naar Denemarken (Bornholm) staat er in beschreven, iets voor jou?

En onze oosterburen kunnen er wat van. Ik kwam ook het veel bezochte Mecklenburger Seeenplatte of het Blauen Paradies tegen. Daar kun je door de Hemelpoort als Petrus thuis is anders is het zelfbediening. Plekken, zoals Rechlin, Rheinsberg en Die Müritz, die wij in 2014 bezocht hebben kom je hier tegen.

Toervaren in Belgie

Als je plannen hebt om in 2016 naar Belgie te gaan dan vindt je hier veel informatie en een mogelijkheid om voor half geld te overnachten.

Nauticlink

En als je je schip kwijt bent dan is die waarschijnlijk gevonden en kun je haar ophalen.

http://www.nauticlink.com/nieuwsdienst/2015/12/30/111136192/mysterieus-verlaten-jacht-met-nederlandse-vlag-gevonden-aan-amerikaanse-oostkust/

En een artikel van het Watersportverbond die onder andere de belangen van onze sport behartigt.

Wel of geen spudpalen in je schip?

Dit was het voor deze keer.

In 2016 gaan we weer verder. Reageren kun en mag je altijd. En als ik weer wat tegenkom dan horen jullie dat uiteraard. Weten jullie dat je je op mijn berichten kunnen abonneren. Dat is pas gemak!

2 antwoorden
 1. aaldert van der vlies
  aaldert van der vlies zegt:

  Beste Silver Liners,

  Wij hebben afgelopen zomer met onze Linssen Classic Sturdy 35, samen met de Puffin, een Sturdy 36, een reisje naar Denemarken gemaakt. Absoluut de moeite waard. Dat we ons schip op een tegenover de sluis van Emden gelegen stenen richel moesten achterlaten is een ander verhaal.
  Inmiddels zijn we weer in het bezit van een Linssen, door toeval een 36-er. Omdat we nog maar kort ervaring hebben met een Sturdy ben ik blij met jullie uitgebreide beschrijving als het gaat om onderhoud etc. De site van de L.O.G. biedt helaas weinig mogelijkheden om schippers bij elkaar te brengen als het gaat om reisplannen. Jullie site kan daarop een mooie aanvulling zijn.
  Op internet zag ik dat de Puffin (om gezondheidsredenen) te koop staat. Als iemand nog een zeer goed onderhouden en van alle gemakken voorziene Surdy 36 zoekt kan ik hem aanbevelen. Ik wens jullie en alle lezers veel vaarplezier in 2016!

  Aaldert van der Vlies

  • Silver Lining
   Silver Lining zegt:

   Hallo Aaldert, dank je wel voor je aardige woorden. Ik wist niet dat jullie CS35 bij Emden schade had opgelopen. Jammer dat jullie mooie reis op die manier moest eindigen. Maar een Sturdy 36 is ook niet mis en daar kun je ook veel plezier aan beleven. Dat wij onze Sturdy kregen wist ik ook helemaal niets van enig onderhoud, behalve dan dat de boot regelmatig gepoetst moest worden. Omdat we lid zijn van een vereniging werden we snel op pad geholpen en heb ik na onze trip in 2014 de koppakking kunnen vervangen. In de oude opzet van de LOG site zat een stuk voor onderhoud in maar dat werd maar zeer weinig gebruikt, kennelijk laten de Linssen eigenaren hun schepen door vaklieden onderhouden.
   Kun/wil je me laten weten waar de Puffin te koop ligt? Dan zal ik er in een andere nieuwsbrief melding van maken, wie weet helpt dat in de verkoop.
   Hebben jullie ook een website?
   Groeten van Silver, Ank en Ron

Reacties zijn gesloten.