Plannen met haken, ogen, virussen en betweters.

Jawel, we hebben er allemaal een klusje bij gekregen. Enerzijds is het de boot vaarklaar maken en anderzijds onzichtbare vijanden weren. Nu had Silver al een stukje klaar staan en wat Silver betreft gaat deze nog steeds door. Ik roep al meermalen “ik ben immuun”. Op deze plek had onze voortzetting van de plannen kunnen staan ware het niet dat de bemanning van de Silver Lining niet zo immuun is. En dus gaan we improviseren. Overigens stoppen we ook met de Corona de schuld te geven, we gaan het wel zien. Blijf allemaal gezond en toeter maar als je ons tegenkomt! 😊

Dus eerst het vaarplan naar Zweden maar even netjes opslaan voor gebruik op een later moment, wellicht dat 2021 meer kansen biedt. Een plan voor 4 maanden Frankrijk kan ook in de kast. Maar wat gaan we nu dan doen? Nou dat is lekker makkelijk, we gaan gewoon niks doen. We zien het wel. Misschien gaan we onze Belgische buren wat plagen en hun van hun overtollige pintjes afhelpen, of onze oosterburen lekker met een glimlach pesten. Maar misschien doen we dat wel met de Zeeuwen of de Friezen. Het zo ook wel eens behoorlijk druk kunnen worden op het water. Hoe het ook zij, Silver is erbij.

Silver wil verwend worden

In de winter zijn mijn schippers wekelijks bezig met onderhoud en controles. En als het te koud is dan mot de kachel maar aan voor die koukleumen. Zo ook deze lenteachtige winter met vooral Zuidwesten winden die ons zo nu en dan hard geselden en behoorlijk wat water heeft gebracht. Maar de temperatuur was dan weer wel lekker. De kachel ging minder vaak aan en dus zullen de stookkosten voor onze huisjes wel wat gedaald zijn. Reken je niet rijk want onze overheid is een meester in terugpakken. Maar goed het gaat even over mijn onderhoud. Op zich valt het dit jaar best mee. Bootje was al winterklaar gemaakt zoals zij altijd doen maar ik, Silver, heb toch wel weer wat verzonnen voor die lui. De huidige waterslangen liggen in allerlei kreukels in de ankerbak. Wat een ellende is dat toch met die troep. Dus opdracht gegeven om in Gardena te investeren i.p.v. een goedkope Chinese bouwmarktslang en knikvrije slangen gepakt. Eentje voor de dompelpomp in afwijkende kleur en twee delen voor de drinkwatervoorzieningen. Mooi dat is klaar met nieuwe koppelingen die ons bij een breuk in de huidige drinkwaterslangen ook een uitkomst bieden. Tenslotte zullen de huidige slangen wel uit 1991 stammen en dus kans dat ze op plekken verdroogd zijn. Helaas heb ik ze wat verstopt zodat zij dat niet kunnen bekijken. Ook hebben we haken geplaatst om de 220V kabel netjes op te hangen, wellicht struikelen we dan een keertje minder. Komende weken is ook een mooie gelegenheid om de kleine roestplekjes eens even aan te pakken, dus schuren, gronden en lakken. Valt allemaal best wel mee maar het kan maar klaar zijn. En zo rotzooit de schipper maar aan. Komende week het ruim in; schoonmaken, impeller controleren, filters nakijken, drinkwatertanks spoelen/schoonmaken enz. Hij is lekker bezig!

Indien binnen dan een keertje klaar is dan mag Truus Sanitaria flink aan de bak en kan ik alvast proefdraaien met Mr. Volvo en de andere teamleden. Zo komen we het huisarrest wel door denk ik dan. Dus echte plannen zijn er niet meer, misschien doe ik wel dit of misschien toch…

Inschrijven op blog

Wil je op de hoogte blijven van onze vorderingen dan kan dat via onze site en dan kun je je abonneren op de SilverFlits. Overigens kun je dat abonnement met 1 klikje weer verwijderen.

Koroontje: Vaarbeperkingen in Sachsen-Anhalt

Voor de mensen die het plan hebben om dit jaar naar Berlijn te gaan nog wat extra informatie. Sachsen-Anhalt, via het Mittelland vaar je hier doorheen, heeft NU extra beperkingen ingesteld. Hoe land die van kracht blijven is net zo onbekend als hier in Nederland maar is wel iets om rekening mee te houden. Meer weten?

Leeuwarden, steigers in de Mercuriusfontein

Die Friezen uit Ljouwert toch! Al sinds mensenheugenis jaloers op Harlingen maar nu… Eindelijk! Ze hebben de felbegeerde drijvende steigers. Maar wel voor de kleinere schepen, een soort speelvijver met bad eendjes zeg maar. Maar goed onze watersport is weer een attractie rijker en dat is zeker goed nieuws!

Koroontje: Charteren duur?

Tja, wie zal het zegen. In ieder geval krijg je geen geld terug als je een bootje gehuurd hebt in Friesland en wellicht ook elders. De chartermarkt verkeerd in zwaar weer en daar zullen zeker bedrijven aan ten ondergaan. De charters uit Langelille geven in ieder geval geen cent teveel uit

Koroontje: Compensatieregeling overheid

De watersportbranche heeft het zwaar. De overheid is nog niet van plan om die sector te ondersteunen. Met een beetje goede wil overleven een aantal bedrijven het huidige virus maar de terechte vrees is dat vooral kleinere bedrijven zullen verwijderen. Mensen raken hun baan kwijt en kunnen wellicht ook hun huisje niet meer betalen. En dat is nog maar een klein economisch gevolg van zo’n vleermuisje.

Wat weet jij van waterstanden?

Schippers houden van nattigheid, soms in een glas maar zeker onder de kiel. Nu kunnen die liters water per dag en soms korter nogal eens verschillen. Getijdeverschillen weten de meesten wel maar hoe zit dat nou op de rest van de Nederlandse wateren?

Schipper gehuurd zeiljacht overboord na botsing met brug Prinses Margrietsluis

Lemmer – Een schipper van een gehuurd zeiljacht is zondagmiddag overboord geslagen toen hij vanuit de Prinses Margrietsluis tegen de brug aan voer. Passanten hebben de stuurman uit het water gehaald. Hij bleef ongedeerd. Het jacht liep schade op aan de mast. (Balkster Courant)