Potsdam, Ketzin, Wendsee

Grienicker Brücke Potsdam

We waren gebleven dat we weer vlakbij de Glieninicker spionnenbrug lagen op een gratis plekje. Daar vandaan stomen we naar Ketzin, niet zo ver, slechts anderhalf uur varen en dus zijn we mooi op tijd in dit dorp. Nu nog aanlegplaatsen voor het uitzoeken, twee uur later ligt het bomvol. Ketzin ziet er leuk en verzorgd uit en behalve 3 supermarkten heeft het ook een goede bakker waar we wat broodjes voor de lunch graaien. Alle andere zaken halen we bij de Edeka. Terug op de boot hebben we het wel even gehad. Het begint weer wat op temperatuur te komen, de ochtend was met 14 graden niet echt aangenaam. Bij de havenmeesterin mogen we het wereldbedrag van € 7,50 afrekenen.
Vanuit Ketzin gaan we naar de Wendsee. We varen de Brandenburger Havel af die echt wel leuk is en dan dwars door Brandenburg het Breitling meer op. Helaas geen Breitling gezien maar wel de Plausee. Het is gezellig druk met zeilers en dus moeten we zo nu en dan even opletten. Vanuit de Plausee varen we de Wendsee op, de wind is aangetrokken en de zon ook. In een kommetje gooien we het anker uit voor alweer een gratis nachtje.’s Avonds valt de wind weg, wordt het meer strak en komen de muggen waardoor we naar binnen gejaagd worden. Jammer want de temperatuur is best aangenaam.
Morgen gaan we richting Genthin om wat diesel te tanken met een supermarktkarretje, hebben we 2 sluizen, dus dat wordt werken en willen we weer een gratis ligplaats. Maar dat is voor later.