Primer, grondverf, lakken

Mastproject

Door allerlei onvoorziene omstandigheden raken we wat achterop met het onderhoud van Silver. We moeten nog even aanpoten dus. Betekent dat we dit weekend de mast in de garage hebben opgehangen en daar met schuurpapier, de IJssel Ontvetter en daarna met de kwast IJssel ZF primer aan het smeren zijn geweest. Vierentwintig uur droogtijd en daarna zondag nog even licht opschuren en nu met de roller de 2e laag netjes aflakken. Dat is gedaan.

Vandaag weer even wat opschuren, wellicht nog een missertje wegwerken en dan moeten er drie lagen IJssel HB Coating op. Dat gaat weer drie dagen drogen duren en het plan is om de eerste twee lagen glanslak donderdag en vrijdag te doen.

Dan is de mast klaar voor verdere montage van materiaal dat in de mast mag en kunnen we voordat de mast in volle glorie op het dek komt te staan nog een 3e laag Double Coat gebroken wit aanbrengen zodat de mast dezelfde kleur krijgt als de rest van het dek.

Voor dat de mast op zijn plekje kan moet de oude mastvoet nog even weggehaald worden. Die zit met Sika Kit gelijmd en dat wordt dus nog een klusje om dat ding netjes te verwijderen. Maar dat kan dan als het betere weer aankomt.

Op de valreep

Zojuist on-line gezet door onze vrienden van Watersport TV. Een nieuwe aflevering van Silver. Met leuke muziek van Jethro Tull, Living with the past. Dé dag van Ank op het Grevelingen meer! Geniet met volle teugen!

Nieuwsbrief gelezen?

Contact - Communicatie

Silver schrijft zo nu en dan een briefje. Niet zo spannend maar meestal wel leuk om even te lezen en te bekijken. Tijdens de vaarvakantie zal hij ook verslag doen van de plaatsen waar hij vastmaakt. Zolang het met watersport te maken heeft is geen onderwerp te gek en zal hij daarover, mits hij zin heeft, verslag van doen. Wil je niets missen dan kun je een berichtje ontvangen als Silver weer wat rondgestuurd heeft. Inschrijven kan HIER

Watersport TV

KOKEN AAN BOORD…GEVULD STOKBROOD ‘LOEF EN LIJ’

Watersport TV is bijna 1 maand on-line en barst van het nieuws uit alle hoeken van de watersport. Zo is er ook een rubriek Lifestyle waarin van alles en nog wat staat te lezen en te bekijken. Zo ook een hoofdstukje over koken. Hebben jullie deze kok al eens ontmoet? Of nog beter, zijn recept al geprobeert! Ik zou dat even gaan doen!

ff sjekke dus!

Is de winter voorbij?

Waddenzee zonopkomst

De dooi is ingetreden. Het ijs verdwijnt weer als sneeuw voor de zon. En laat die zon maar schijnen! Wij zijn lekker bezig met plannen. We hebben nog steeds het idee m de Oostzee onveilig te maken en daarna als toefje Warschau aan te doen. Een leuk tripje dus dat ons nog wel even bezighoudt. Mede daarom gaan we naar Boot Holland in februari om bij de Poolse toeristen stand nog wat meer aan de weet te komen want de informatie vanuit Polen is voor hobby schippers matig aanwezig.

Laat eens horen wat jullie ideeën zijn!