25-07-2015 Bocholt, regen, wind, (on)weer en regen

Sint Jozef kaas
Een rustdag in Bocholt. De haven is al snel weer verlaten door passanten maar wij blijven nog even liggen. Tenslotte moet er nog koffie gestookt worden. Na de boodschappen bij Delhaize binnengehaald te hebben eten we een broodje haring.  Als het dan tussen de buien door even droog is wagen we het toch om Bocholt te bekijken. Er staat een kerk met een verhaal dat dit bouwsel ooit te klein werd en toen verhuisd is naar een plek waar kon worden aangebouwd. Verder zijn er terrasjes en frietkotten. Het biermuseum is kennelijk verdwenen of wij hebben verkeerd gekeken bij Martens.
Alice in Wonderland
Maar het beste van alles komt nog. In de plaatselijke supermarkt scoren wij een origineel Sint Jozef kaasje en dat smaakt ons wonderwel ondanks de leeftijd van het Sint Jozef kaasje. Nu zoeken we nog een beeldje van Sint Jozef. Vooral voor Ank want die heeft het foute dingen hoekje ingericht en daar mag Sint Jozef over waken. Maar ook wil ik bekijken of een bevriend houtdraaister daar niet een mooi ding van kan maken voor op onze vlaggenstok.
Nog even een avondwandeling naar een doodlopend nomaden volk en weer terug. Maar niet zonder dat we Alice ontmoet hebben. Daarna mogen we onze slaapmuts inschenken.
Morgen op de sluis een vignet kopen en dan door naar Neerpelt, dat is ver weg, heel ver weg, wel 14 km. We sluiten deze avond af met een buitentemperatuur van nog geen 14 graden. En dat noemen ze een zwoele zomeravond.

Meer lezen en weten over de Silver Lining?
Breng dan een bezoek aan onze site
www.msSilver-Lining.nl

 

Dit blog  wordt samengesteld door Ron & Ank Tol, de eigenaren van de Silver Lining. Het blog mag je zo nu en dan lezen met een korrel zout en gebruikt voorvallen rondom de Silver Lining. De tekst wordt op persoonlijke titel gepubliceerd en kan dus afwijken van de mening van alle anderen. Als je wilt reageren vinden we dat leuk via Silver-Lining@ziggo.nl. Als je onze tekst wilt kopiëren dan willen we dat graag even weten. Op jouw verzoek kunnen we ook een presentatie verzorgen; voor je clubleden op een koude winteravond bijvoorbeeld.
Wij varen een Linssen Classic Sturdy 35 AC uit 1991. Een dijk van een boot!