ReGent in Gent

25-08: Ank en ik slapen een keertje uit en gaan ook bedenken wat we met Erna en Peter zullen gaan ondernemen. Ook moeten we voor een paar dagen nog wat proviand inslaan en lijkt het mooie weer een beetje minder te worden. Dus de rugzak op, tasje erbij en op naar de supermarkt. Bij thuiskomst of is het bootkomst de spullen opgeruimd en gaan we even een tijdje luieren. Niet echt lang want om 17:00 uur melden Peter en Erna zich dat ze op een brug staan. De auto wordt geheel leeggehaald en aan boord gebracht. Ik denk dat ze 6 weken blijven…

Delirium Tremens, cadeautje van Peter

Daarna de auto op een gratis parkeerplek gestald, waar ik ook een Aldi, een Turkse Supermarkt en een grotere Carrefour ontdek.
Nu eerst maar een drankje met z’n allen.
Vanavond gaan we uit eten in restaurant Bali, een dagschotel voor 11,30 eurie trekt ons wel aan en dat schijnt wel goed te zijn. Helaas de beste man heeft er slechts 3. Tja wat nu. Na wat overleg maakt hij lekker wat stoofvlees en andere rommel er om heen en waarachtig het smaakt opperbest. 🙂 Ondertussen bestelt Peter de drank en komt uit op een Delirium Tremens. Dat zal wat worden. Ook de meiskes moeten dat hebben en dus zitten we aan de drank en komt het eten even later op tafel.
Dan komt de grootste verrassing, Ank en ikke krijgen dit aangeboden…lief hé.
We pakken ons samen en gaan op stap naar het centrum van Gent met vele lampjes en andere zaken.We zien de kerken, het kasteel en diverse huizen in leuke sfeerverlichting.
De jonkies worden wat moe en zat en dus gaan we richting de boot om een afzakkertje te nemen en die twee kleintje een beetje te helpen bij hun tijdelijke slaapplek.
Ook dit afgehandeld hebbende vertrekt de schipper en zijn eega ook te bed.