Twilight Engineering

Reisplan nu al aangepastBeetje fris, dat wel

Het is mooi weer, althans als je van wintersport houdt. Silver en zijn bemanning houden van zomersport. Temperaturen van 23 graden + en een windje van maximaal 3 Bft. Soms wat beschermen tegen de zon door een lekker smeerseltje en soms ook bewust de schaduw opzoeken. Dat is wat Silver wil. Als we dan nu naar buiten kijken met de sneeuw, hagel en regen aangevuld met een aardig briesje dan zie ik ons nog niet voor anker liggen met twee kleinkinderen die waren gekomen om zelf te varen in de mini Silver Lining. Dat wordt dan binnen hangen.

KNRM Boarding PassDus we gaan gewoon weer een alternatief op tafel mieteren. Natuurlijk komen de kleinkinderen bij opa en oma logeren.
Maar nu wel thuis. Van daaruit hebben we ook een aantal klusjes voor ze, een paar konden ze bij normaal weer aan boord doen maar dat gebeurt nu thuis. Die plannen zijn klaar. Maar op 30 april heeft de KNRM wel wat voor onze reservebemanning. Dat gaan we doen in Enkhuizen of Hoorn als dat allemaal lukt.

Ooit gaan jullie dat van ons horen!

Maar dan, dan gaan we toch op weg voor onze eigen trip En dat is ook, zij het in mindere mate, weer afhankelijk.

Silver wil naar Zierikzee maar lijkt een beetje van het padje te zijn geraakt. Hij wil via Den Oever het Wad op, maar niet met windkracht 4 of meer. In dat geval kiezen we voor de zuidelijke route en dat kost wat meer tijd. Dan gaan we bij Harlingen naar binnen en zoekt hij een plekje in de Noorderhaven. Ik wil gewoon wel even bij ene Paul in Harlingen langs! Al een paar keer beloofd maar nooit waar gemaakt. Even bijkletsen met mijn oude baas maar vooral toch ook vriend. Vandaar via Leeuwarden, Lauwersmeer, Groningen en Delfzijl naar Aurich, Leer en Papenburg. Daar willen we bij Hennings (Linssen dealer) kijken. Maar vooral ook naar de Meyer Werft waar de echte cruiseschepen gebouwd worden. Dat weer achter de rug zakken we af naar Haren en Ter Apel naar Almelo. Omdat we tijd over hebben via Ossenzijl en Vollenhove naar het Ketelmeer en via de randmeren of de polders richting Harderwijk en Muiden naar Utrecht te geraken. Dan de kortste route volgens Silver naar Katwijk, Rotterdam naar Zierikzee. Als dat maar allemaal goed gaat. Maakt ons niet uit maar we willen wel op tijd op de Oosterschelde zijn. Want daar treft Silver een aantal familieleden voor een fotoshoot, die door Jonker Yachts (Linssen agent) georganiseerd wordt.

BoosLiggeldverhoging

De gemeente Heerhugowaard wil het liggeld voor vaste ligplaatshouder met 25% verhogen. Dat is ongehoord! En als het dan 25% moet worden dan doe je dat niet in een keer maar stapsgewijs over een periode van 10 jaar en het liefst nog langer of zo. Dit is onbehoorlijk bestuur. De recreatiehaven wordt vergeleken met een commerciële haven. Die vlieger gaat niet op. Een commerciële haven dient aan meer voorwaarden te voldoen en er is een betaalde havenmeester aanwezig. Wij zijn een stel vrijwilligers die een paar uur per dag aanwezig zijn om service te verlenen en daar zijn we goed in!

Nieuwe ligplaatsen in Purmerend

Aan de noord- en zuidzijde van de sluis in Purmerend in het Noordhollandsch Kanaal zijn een aantal nieuwe ligplaatsen gekomen. Het passantentarief is € 1,00 p/m en het centrum ligt aan je voeten. Als ik het goed begrepen heb zijn de plekken aan de noordkant voor boten vanaf 10 meter en de zuidkant tot 10 meter.

Nieuwe Wi-Fi-antenne, radio en router

Wifi aan boordSilver heeft bij Twilight Engineering, onder andere bekend van Turbo Wi-Fi een nieuwe set gekocht. Een aantal jaren heeft Silver gevaren met Turbo Wi-Fi. Dat ging prima maar het bereik van de USB-antenne was niet zo groot. Nu heeft Silver samen met zijn vriendinneke Maritiem een Wiring Boateng antenne, een Ubiquito Bullet, een Teltonika router en hoogwaardige bekabeling uitgezocht. Dit geheel wordt gevoed door middel van POE (power over ethernet) wat als voordeel heeft dat er maar 1 UTP-draadje de mast in hoeft. Het was een uitzoekerij hoe dat geheel met elkaar gaat praten maar met behulp van eigenaar Johan H. van Twilight Engineering werkt het grandioos. Dus als je met vragen zit over Wi-Fi op je boot, camper of jachthaven en camping dan weet je waar je terecht kunt. Silver gaat het dit jaar tijdens zijn reis uittesten! Dank Johan voor de service!

Eco bootSpookboten

Een aantal mensen hebben een rondje gemaakt langs allerlei jachthavens in Nederland. In elke haven liggen er wel een aantal onbeheerde en/of slecht onderhouden drijvende wrakken. Ook bij ons liggen er een stuk of wat. Meestal noemen we dat Eco-Boten omdat er allerlei soorten planten op het dek en gangboorden groeien. Het lijkt erop dat dat het enige is waar ze nog voor geschikt zijn, maar dan liever iet in onze haven. Weg met die wrakken! Uiteraard wat mij betreft.

Vanaf nu staat eronder aan elke pagina een vertaalknop van Google opdat mijn buitenlandse vrienden de website www.msSilver-Lining.nl gemakkelijker kunnen lezen! Gemakkelijker kunnen we het echt niet maken, leuker wel degelijk!
From now on, a translation button below on every page is available. So that my foreign friends can read the website www.msSilver-Lining.nl easier! As we say in Dutch: Easier we can not make it, better indeed! Silver knows how! …
Von nun an auf jeder Seite ist eine Übersetzung Button von Google , so dass meine Freunde im Ausland die Website www.msSilver-Lining.nl lesen einfacher macht! Am Hollandisch gesagt: Einfacher können wir es nicht machen, besser in der Tat! Silber weiß dass.