Herfst in Nederland

Rondom de Silver Lining (6)

Weer - IMG_nnnn - Warm november 300Herfsttochten

Je zal maar moeten varen in de herfst van 2015. Neem je dan als bemanning je badpak mee? Je zonnepet? Of toch je winterjas met bijbehorende muts. We zijn nu zo’n beetje halverwege november en het gaat er op lijken dat we nu echt herfstweer krijgen. Ook dat jaargetijde met stormen en slagregens heeft veel liefhebbers maar ik persoonlijk vind de lentebuitjes en zomer lekkerder. In ieder geval heeft iedereen die nog even in oktober en begin november een tochtje gemaakt heeft een cadeautje qua weer gekregen. Jammer van al die schippers die hun boot al op de kant hadden staan, winterklaar hebben gemaakt en toegedekt hebben met een zeiltje dat straks met wat wind weer gaat klapperen en beschadigen. Ook niet zo erg alleen maakt het wat lawaai en geeft je in het voorjaar weer een extra klusje en daar hebben we graag een boot voor toch!

Wintertijd, klustijd

Ik, Silver, heb de gewoonte om alle klussen, als dat kan, uit te stellen tot de winter. Of ik moet er zo’n onweerstaanbare zin in hebben. Maar dat laatste gebeurt maar zelden. Ik kan me goed beheersen bij 30 graden en meer. Ook voor dit jaar heb ik mijn klus verlanglijstje weer afgegeven bij mijn schippers en ik hoop dat zij een paar aardige projecten gaan aftikken. Maar eerst krijg ik en nieuwe dektent aangemeten. Ik zal een paar klusjes er uit vissen die mijn bemanning op mijn wensen met mij van plan is.

Nieuwe dektent van de Kapperije
Nieuwe mast
Reparatie of vervanging van 1 Jabsco toilet
Wat houtwerk bijwerken

Natuurlijk heb ik veel meer wensen. Wil je daar alles van weten kijk dan even op mijn pagina Klussen.

Website - IMG_nnnn - Screenshot website 300Mijn website

Mijn nieuwe site, www.msSilver-Lining.nl, vordert gestaag. Vooral zijn er veel plaatjes aangepast en voor het uploaden verkleint. Dat scheelt een hoop schijfruimte. Maar is ook veel werk. Er staan twee fotoreportages die gemaakt zijn met Powerpoint en opgeslagen zijn als een PDF bestand. Op deze manier kan ik jullie veel indrukken geven terwijl het totale bestand nog net handelbaar is.. De volgende 7 afleveringen zullen ook zo snel mogelijk volgen.

Mijn schipper heeft het een beetje druk, want ook voor mijn Thuishaven, de Recreatiehaven Broekhorn, in Heerhugowaard is hij de website aan het aanpassen. Die is een jaar geleden gemaakt met de toenmalige informatie vanuit de bouwput tot de oplevering in december 2014. Vol met…lege ligplaatsen dus. Dat is nu wel verandert. Alle ligplaatsen zijn verhuurt, de 4 camperplaatsen zijn regelmatig bezet dus wat wil je nog meer in deze tijd. En dat soort informatie moet dan ook worden aangepast zodat de buitenwereld een reeel beeld van de huidige situatie krijgt.

Ik heb ook een gastenboek

Onder de tab Contact staat ook een knopje om naar mijn Gastenboek te vliegen. Ik denk dat veel mensen dat over het hoofd. Ik vind het erg leuk als jullie daar wat neer zetten. Alvast bedankt lieve vriendjes en vriendinnetjes!

Agenda

In november al 3 stuks, een afsluitavond van WSV Langedijk, de jaarafsluiting van de Linssen Owners Club en de Linssen bootshow bij Linssen Yachts in Maasbracht. Alledrie in hetzelfde weekend. Geweldig! En alle vaarseizoenen die je afsluit moeten weer geopend worden en dus hebben we in het voorjaar weer het omgekeerde versie. Dan mogen we weer varen! Ik heb er nu al weer zin in. Ik  gooi mijn roer een andere kant uit en ga eens rustig bedenken welke kant ik straks op wil!

Links die je wellicht waardeert

De overheid heeft al een tijdje de website Varen doe je samen in het leven geroepen om het verkeer over water veiliger te maken voor alle gebruikers.  Voor de tablet- en smartphone gebruikers is een nieuwe App beschikbaar die de verschillende drukke knooppunten beschrijft. Daarnaast zijn er veel artikelen voor de watersporter beschikbaar waar je best even bij mag stilstaan.

Kempers Boston WhalerKempers watersport

Bij Jos Kempers, onder andere Linssen dealer, is de nieuwste Boston Whaler gearriveerd. Vroeger vond mijn schipper dit erg leuke boten, snel, wendbaar en trailerbaar. Maar dat is voorbij, bij mij komt hij tot rust. Neemt niet weg dat een bezoekje aan de website van Kempers geen kwaad kan!

Kijk ook eens op onze pagina met Links, wellicht zit er ook één bij die jij leuk vindt of wellicht zou je ook een plekje op mijn website willen hebben, als vriend van Silver.