Website msSilver-Lining.nl

Rondom de Silver Lining in de winter (2-15)

Website - IMG_0065 - Screenshot ThuishavenWebsite Silver Lining vernieuwd

Sinds kort is de website van Silver in een nieuw jasje gestoken en zijn we druk bezig om de site te voorzien van foto’s en verslagen. Ook video behoort tot de mogelijkheden via You Tube. De eerste staan er al. Kortom bekijk het eens.

Website Broekhorn

Haven - IMG_0531 - Broekhorn haven 300Via de link www.HavenBroekhorn.nl kom je op de site van de haven. Deze is voor iedereen toegankelijk en de bedoeling is dat deze site je allerlei informatie wil gaan verschaffen over de haven, het bestuur en dingen die jouw interesse hebben. Dat is het nu nog niet, we zijn nog een lange weg te gaan en wij kunnen het niet alleen. Dus help ons waar je kan!

De website is onlangs een beetje bijgewerkt en dat zal in de loop van de tijd wel zo bliven doorgaan. Indien je contact wilt maken dan kun je het beste de contactpagina gebruiken. De berichten die je hiervandaan verstuurt komen terecht bij het bestuur van de Stichting Recreatiehaven Broekhorn.

Facebook Broekhorn

Voor de vaste ligplaatshouders is een facebook pagina beschikbaar, social media is vandaag de dag nauwelijks weg te denken. De pagina is nog beschermt maar als je je aanmeldt dan kun je er in en vertellen wat jij wilt.

Logo - Toplicht - 2015-05-10Toplicht

Zou het verenigingsblad Toplicht van WSV Langedijk geen plekje mogen hebben op de website van Recreatiehaven Broekhorn? Wie gaat dat bijhouden? Vaker wat vertellen? Gaan we een blogje bij houden met korte mededelingen en nieuwtjes vanuit WSV Langedijk voor haar leden?

WSV Langedijk

WSV bestaat geruime tijd en wilden al lange tijd een jachthaven. Nou mensen, zij hebben hun zin gekregen. Met Recreatiehaven Broekhorn is een wens in vervulling gegaan. Maar welke  plek mag de Recreatiehaven innemen in de WSV en andersom? Een leuk vraagstukje waar we straks een antwoord op gaan vinden. Bovendien zien we elkaar in Noord Scharwoude om dit vaarseizoen netjes tot een goed einde te brengen! Wordt vast gezellig!

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Silver met weinig energie

De twee zonnepanelen konden het vorige keer maar nauwelijks bolwerken. Het aantal uren dat de zonnepanelen als daglicht registreerden waren een beetje spaarzaam.En dus daalde de spanning tot circa 84%, iets dat wij van de zomer  niet hadden meegemaakt.

Verhalen van Schippers

B - 2015-07-13 - Route - HHW - Limburg - Belgie - Zuid Holland 300In de Recreatiehaven Broekhorn zijn 84 schippers met een ligplaats. Vele daarvan hebben de zomer van 2015 doorgebracht in de omgeving door middel van korte tochtjes van 1 dag. Soms om te vissen, soms om naar het Alkmaardermeer te varen in een gezelschap en weer anderen kiezen voor een leuke poldervaart. Weer anderen kiezen voor Friesland of Limburg of zelfs voor een buitenlandse trip. Een groot spectrum waarin iedereen kan en mag doen wat hij/zij maar kan en wil. Helegaar niks mis mee! Is het leuk om jullie ervaringen te delen op de site van de Recreatiehaven? Een link naar je verhaal op je site? Veel is mogelijk. En wellicht kunnen we van elkaar ook wat leren.

Maar misschien is het weleens leuk om jouw verhaal te horen, hoe heb jij de zomer van 2015 doorgebracht? Waar ben je geweest? Wat heb je beleeft? Ik wil het wel weten!

Siemens

We hebben pas 18 jaar een Siemens Grill-Bak-Magnetron-ding Maar nu moest er even wat gerepareerd worden. Twee onderdeeltjes € 200,00. Tja daar heb ik nog geen nieuwe voor. En ik heb nog iets waar ik zuinig op wil zijn want ik heb twee schroefjes over gehouden. 🙂

Havenperikelen

Donderdag naar de haven even kijken of Silver er nog netjes bij ligt en zijn energiehuishouding gecontroleerd. Dat gaat al een stuk beter. We maken hem nog niet winterklaar want komende maand komt er een nieuwe tent op en verdwijnt de biminikap. Die kan gereinigd worden en voorzien worden van iets dat de kap waterdicht maakt. Als we dan weer terug zijn gaat het klusseizoen beginnen voor ons. Wel kletsen we weer even bij met een paar leden van de WSV.

Behalve de tent ga ik nog 1 keer de Jabsco toilet demonteren. Lekt die dan nog dan komt er een elektrisch toilet in. Voor de winter wil ik door de hele boot zeil leggen zodat de vloerbedekking wat minder snel smerig wordt. En als we toch in Zaandam zijn voor de tent van de Kapperije dan meteen maar volgooien met brandstof bij van Megen. Silver kan wel eens dorstig zijn en dan gaat er meteen weer 400 liter in. Over dorst gesproken. Eigenlijk valt het wel mee met Silver. Gedurende onze trip naar Belgie nam hij 3,3 ltr/h tot zich.

Wat zit er in het vat?

Tja het is al weer november, Sint Maarten komt in de buurt, Silver kent hem wel als goede vriend van Sint Jozef. Als je dan net die berg snoep weggewerkt hebt komt Sinterklaas, ook al een bekende van Silver. Deze goedheiligman brengt een aantal Zwarte Pieten mee. Niks knechten. Maar vluchtingen uit landen  waar onderdrukking en slavernij heerstte. Klinkt bekend. En alsof dat niet genoeg is volgen de kerstdagen en blazen we het nieuwe jaar een stoot positieve energie in. Ik heb er wel zin in!