Rondom de Silver Lining (4)

kd2010 (67)

Nieuws

Onze mannen in Den Haag hebben het BPR (Binnenvaart Politie Reglement) onderhanden genomen. Via bijgaande link naar het Staatsblad kun je zelf lezen of dit gevolgen heeft voor jou.

Om nog even bij de overheid te blijven. Varen zonder goedgekeurde radar in dichte mist mag niet. Bij een zicht van 1000 meter dien je je radar aan te hebben staan. Via Nauticklink begreep ik dat op het Prinses Margrietkanaal 15 schippers bekeurd zijn.

Ook de brug- en sluiswachters handhaven deze regel. Dat ondervonden een paar zeilers bij het Aquaduct in Enkhuizen. Uiteindelijk werden de schepen door de KNRM naar de haven gesleept.

timthumb

Vloerbedekking & Gordijnen

Wij zijn op zoek voor Silver. Op zoek naar een lap zeil en nieuwe gordijntjes. Op die manier vrolijken we Silver een beetje op want hij ligt er in de regen een beetje verdrietig bij. En dus zijn we bij Kwantum en Leen Bakker binnengestapt maar dat viel tegen.  Bij Carpet nogwat was wel leuk zeil maar die vent is nogal opdringering, daar moet deze schipper niks van hebben. Ondertussen natuurlijk de maten genomen en uitrekenen hoeveel meter we van beide nodig hebben.

Reisplanning

Voor de reisplanning. Mocht je naar Belgie willen varen en zoek je betaalbare jachthavens om te overnachten? Kijk dan eens op VVW Toervaren. De link brengt je bij hun laatste nieuwsbrief.

Logo - Jonkers YachtsMet de mooie dagen die we gehad hebben en misschien nog gaan krijgen is Silver al weer druk met nieuwe plannen. Wordt het Frankrijk, Denemarken, Rondje Moezel of verzint hij nog iets anders. In ieder geval willen gedrieen in juni in Zierikzee , Oosterschelde zijn waar Jonker Yachts uit Scharendijke het grootste aantal Linssen schepen wil verzamelen. Vanuit de helicopter worden door Dick van der Veer plaatjes geschoten. Een beetje mooi weer zou wel helpen om het vorige record te verbrijzelen! Ook hebben we rekening te houden met een bruiloft, ergens einde zomervakantie schatten we zo in. Dus als we een lange tocht willen maken dan vertrekken we in mei en kunnen dan 3 maanden,wellicht 4 maanden weg. De tijd zal het leren!