Website msSilver-Lining.nl

Rondom de Silver Lining (5)

Website beter maken

Website - IMG_0065 - Screenshot ThuishavenZoals ik her eerder begrepen had was dus verkeerd. Ik dacht mooi af te zijn van de grootte van de genomen foto’s maar dat is niet zo. En dus zoeken  we uit welk formaat van de foto we moeten uploaden en wel zodanig dat dit in alle formaten netjes blijft. Dus zonder te vervormen en overmatige ruimte in te nemen. Maar weer wel op 1030, 300 en 80 pixels scherp blijft.Ik vrees dat ik straks aan die 1030 vastzit 🙁 Dus we gaan flink testen en de site wederom aanpassen.

NB: Voor kleine sites met een beperkte schijfopslag maakt het niet zoveel uit zolang je maar binnen de afgesproken grenzen blijft. De site van Silver is wat groter, mede omdat er veel met fotografie gedaan wordt, video zaken gaan straks zoveel mogelijk op You-Tube. En een cloud? Ik peins er niet over. Bij een aantal aanbieders doe je afstand van je eigendomsrechten, een aantal anderen heeft de veiligheid niet voor elkaar en weer anderen willen alleen maar graaien. Sommigen zijn in staat alledrie te combineren. Wel overweeg ik een prive-cloud in te richten, bijvoorbeeld op mijn NAS, maar de huidige NAS is daar eigenlijk te beperkt voor.

Nieuws

Ongeloofwaardig maar toch waar. Let op! 438 dagen op zee, met een gestorven maatje in je boot. Hoe doe je dat? Lees via Nauticlink alle dirty details. Brrr ik moet er niet aan denken!

Agenda

In afwachting wanneer onze nieuwe dektent klaar is doen we nog weinig aan het winterklaar maken van Silver. Wel gaan we en gesprek aan met de beheerders van de website Broekhorn om te zien of de kosten niet wat vriendelijker kunnen.

Wintermaanden

De kou komt weer en dus zijn we aan de gang om onze liefdes tegen de vorst te beschermen. Tijd voor het echte onderhoud is er weer. Alle nood reparaties onderweg worden verholpen met een dampende bak koffie in je nabijheid. Sommige lakbeschadigingen worden vakkundig bijgewerkt en sommige schippers kiezen er voor om hun kostbare bezit uit het water te tillen en elders te stallen, binnen of buiten. Dat gaat geld kosten! Want je kijkt naar je lijnen, zijn die nog wel goed na vele jaren? Ga ik wel filters vervangen of niet? Wat zal ik doen met de drinkwatertank? Hoeveel antvries heb ik nodig? Wat zit mij wel gebakken? Allemaal vragen die bij menige schipper tevoorschijn komen. Laat eens weten hoe jij er over denkt! Wat doe jij in de winter met je boot?

Daarop volgend, wij geven presentaties aan geinteresseerden over onze trips in het binnen- en buitenland. Wellicht een leuk idee om een winteravond te vullen voor jullie clubleden. Geen stil zitten en kijken, maar interactief bezig zijn met het verhaal. Interesse? Laat het maar weten!

Eind van de maand gaan we iets sluiten bij WSV Langedijk

Wij zijn nu een paar jaar lid van de vereniging ebn nog ken ik niet iedereen. Schande, maar zo is het wel. Straks het afsluitfeest van een, wat ons betreft een bewogen vaarseizoen, met veel clubleden. Dat wordt weer gezellig! Als Jany maar eens ophoudt met die verdxxxx spelletjes! 🙂

Eigenlijk is een bericht schrijven een eitje

Iedereen kan het. Je noteert het een en ander en mensen lezen dat, in ons geval zo’n 100 á 150 mensen per week, maar commentaar krijg je ooit. Als ik schijf dat jullie allemaal gek zijn dan hoor ik niets en nemen jullie dat voor zoete koek aan. 🙂 Als ik iets doe over troetelbeertje Poetin, cevapcicci, blue love, pietje puk of wie dan ook, who cares! 🙂 Op een paar na zijn we het reageren moe geworden. Ik ook. Ik denk dan het zal wel. Zoek het eens even lekker uit. Maar of dat wel goed is? Ik weet zeker dat er in jouw omgeving dingen gebeuren die je al of niet leuk vondt en toch weet niemand dat. Eigenlijk best wel gek als je er zo over nadenkt. Ik heb dus respect voor Ton Wilhelm, op zijn boot in Frankrijk, en heel actief om gezond kritisch in een paar woorden iets kenbaar te maken. Je kan het er mee eens zijn of niet maar hij legt de vinger wel met gevoel op een zwakke plek. Ton is te volgen via twitter en in het blad Motorboot.