Linssen Owners Group

Route naar het oosten.

Even de nieuwsgierigheid beteugelen… 🙂 Begin mei is het zover.

Op weg naar….

Zoals de plannen nu zijn vertrekken we bij kalm weer via het Markermeer naar het Ketelmeer. Mocht het wat onstuimig zijn dan nemen we de randmeren. Een tocht ook die we gedeeltelijk vorig jaar al hebben gevaren en ons heel goed bevallen is.

Vanuit het Ketelmeer moeten we wellicht even naar Hattem en gaan van daar via Zwolle richting Meppel en Hoogeveen om uiteindelijk koers te zetten naar Assen en Ter Apel via de Veenvaart.
Vanuit Ter Apel stuurboord uit het Haren-Rütenbrockkanal op wat ons bij het Dortmund-Ems-Kanal (DEK) brengt. Wederom stuurboord uit bij de kruising van het Mittellandkanal (MLK).
De Classic Sturdy op het Mittellandkanal
Bij Wasserkreuz Minden dalen we ca. 13 meter af naar de Oberweser om die vervolgens in zuidelijke richting op te varen. Dit tot de kruising van de Fulda, daar gaan we stuurboord uit de Fulda op. Bij Kassel zoeken we een leuke plek en bekijken de stad.
Dan terug naar Minden om daar het MLK verder te vervolgen naar Rothensee en Magdenburg. Magdenburg dat vorig jaar nog getroffen werd door een grote overstroming. Daar zakken we iets meer dan 10 tot 18 meter om zuidwaarts de Elbe op te varen. Het verval is afhankelijk van het waterpeil in de Elbe. Halverwege komen we de rivier Saale tegen en nu we er toch zijn varen we die een eind op tot Halle.
Noodzakelijke backup…

Daarna wordt deze rivier al snel onbevaarbaar voor ons. Wellicht dat we de trein pakken om Leipzig te verkennen maar dat zien we daar wel.

We gaan weer terug naar de Elbe en varen die stroomopwaarts (ca. 3 á 4 km) op tot de kruising met de Moldau. Wederom stuurboord uit om de Moldau naar Praag te bevaren. Wij denken één van de hoogtepunten van deze reis. In Praag blijven we een paar dagen om dan vervolgens terug te keren naar Duitsland en Parey maar niet zonder Dresden bekeken te hebben.
Via Parey komen we dan op het Elbe-Havelkanal en via de Wendsee en Plausee zetten we koers naar Spandau, een voorstad van Berlijn met een rijke en beruchte geschiedenis. Vanuit Spandau nemen we dan de Spree, dwars door Berlijn, naar de Märkische Gewässer voor de rust en mooie ankerplekken om daarna de Mecklenburger Seeenplatte te gaan bezoeken.
De voorgenomen route

Via Oranienburg, Sachsenhausen en Waren vaar je dan naar en over de Müritz en kom je Schwerin tegen dat we niet overslaan.Waarschijnlijk zul we zo nu en dan wel eens afslaan naar wat kleinere meren met leuke dorpjes en steden.

Vanuit Schwerin zetten we koers naar Zaandam. Dat kan via de Elbe en het Duitse Wad maar ook via het Elbe-Seitenkanal. Hoe dat gaat verlopen weten we nu nog niet. Er zijn ook mogelijkheden om de Oder en stukje af te zakken en zelfs door te gaan naar Stettin en Rügen..
Op bijgaand plaatje krijg je een idee van de mogelijkheden die ons te wachten staan. Een dikke 4000 km over kanalen, rivieren, beekjes, meren en plassen en wellicht ook zee. Ca. 150 sluizen en 110 bruggen die bedient gaan worden. en dat voor ons. Heb je vragen stel die dan via onze website, je krijgt altijd antwoord al is het moment onzeker omdat Wifi nog maar weinig beschikbaar is in Duitsland.
èTip: Wist je dat je helemaal onderaan de blogpagina er een mogelijkheid is om je te abonneren op ons blog?

 

èTip: Check onze website msSilver-Lining.nl voor langere verhalen en meer foto’s