Rustdag Antwerpen

Vandaag hadden we al gepland als rustdag, gewoon doen wat je leuk vindt en anders maar niet. Vanmorgen even het oliepeil enz gecheckt dat is allemaal OK. Ook de motor liep weer als vanouds. Wel een verstopping verholpen van de gootsteenafvoer en onder de straal gestaan. Dan toch even naar Delhaize voor wat boodschappen. Helaas is er nog geen AH aan deze kant al zijn daar wel plannen voor. De Belgen weten dat al :). 

Gerestaureerd Felix Entrepot

Om naar de supermarkt te gaan moeten we het voormalig Entrepot Felix doorlopen en dan staan we voor de supermarkt, krap aan 200 meter. Dit entrepot is geweldig gerestaureerd en een bezoekje waard. Überhaupt staan er prachtige oude al of niet gerestaureerde panden rondom de oudste haven van Antwerpen.
Bij terugkomst de handel weer even ondergebracht zodat we het ook weer terug kunnen vinden en verdiep ik me in het getij van morgen en de daarmee samenhangende vertrektijd. Eea wordt wat lastig gemaakt door de draaiuren van de London brug en de beperkte tijden dat de Kattendijksesluis beschikbaar is. Deze kan/mag niet stutten bij laag en hoog water en dus moet je er tussen in zitten. Ik om er niet zo 1-2-3 achter wat de juiste vertrektijd moet worden dus wagen we een wandeling naar de brug, de sluis en steken ons lichtje op.

Bij de brug zijn het vaste bedieningstijden, dus dat is helder. Op naar de sluis, overigens is dit de oudste sluis van België en vorig jaar geheel gerestaureerd.
Ook moeten we nog ergens een vaarvignet op de kop tikken, wellicht krijgen we hierop een antwoord. In het oude huisje werken 2 sluiswachters en we zijn van harte welkom. Als ik hun mijn probleem voorleg dan duiken ook zij even in de tabellen en komen er dan achter dat er slechts 1 kans is om de Zeeschelde te bereiken en dat is om de brug van 8:30 te nemen, de sluis zal dan voor ons openstaan zodat we direct gestut worden. Aanmelden is dan bij deze gedaan. Op de boot nog even alles op een rijtje gezet en waarachtig het klopt. 

Oude kranen langs de Zeeschelde

Betekent dat we aan de overkant van de sluis, op de Zeeschelde een uurtje of 4 moeten wachten op de juiste stroomrichting maar dat gaat ons wel lukken denk ik.
Na dat gedaan te hebben zijn we achterover geklapt en nee niet geslapen. Ank heeft nog een klein wasje gedaan dat nu te drogen hangt en gaat dan alweer aan het eten beginnen. Zo is de dag dan al weer snel gevuld. 
Morgen op naar Dendermonde aan de mond van de Dender.