02-09-2015 Nieuwpoort

Werkdag in de Nieuwe poort

En maar tikken…
Ga varen voor je rust en ontspanning hoor en lees ik vaak. Ik heb daar mijn eigen mening over. Varen is zwaar werk en zou beloond moeten worden. Elke dag het dek poetsen, je controles lopen, je reparaties verrichten, drinkwater en brandstof tanken, zonneluifel op en afbouwen, opletten op de aanwijzingen en dan heb ik het nog niet over de kronkels in de wegen die je her en der tegenkomt. Dat is geen sinecure beste mensen! Dat is hard werken!
Zo ook vandaag in Nieuwpoort. Eén van de weinige havens in de Westhoek met prima WiFi waar je wat mee kunt. Vele andere havens kunnen daar nog een puntje aanzuigen en zeker niet in de laatste plaats onze thuishaven in Heerhugowaard.(HHW).
Beloning
In HHW denkt men het goed geregeld te hebben maar kent de rekensom nog niet zo goed. HHW heeft 84 ligplaatsen. Per boot circa 4 apparaten die om WiFi schreeuwen en dus heb je 4 x 84 verbindingen die je moet verzorgen. Er zit gewoon te weinig capaciteit op de lijn. Dit praktijkvoorbeeld kun je bij veel havens in binnen en buitenland op tafel leggen. Het bestuur van die betreffende vereniging is gewoon te zuinig en wil voor een dubbeltje op de eerste rang zitten en gelooft in de mooie praatjes van de verkoper.
Maar OK dat even terzijde. We gaan water tanken, ongeveer 300 liter, we gaan met Harry 100 ltr. diesel halen in Veurne voor 1,04 p/ltr.
We gaan ook een deuk slaan in de achterstand van de blogjes en het definitieve verhaal dat later zal verschijnen. We moeten foto’s selecteren en weg mieteren.
Kortom, stoor me niet ik ben ff bezig!

 

Dit blog  wordt samengesteld door Ron & Ank Tol, de eigenaren van de Silver Lining. Het blog mag je zo nu en dan lezen met een korrel zout en gebruikt voorvallen rondom de Silver Lining. De tekst wordt op persoonlijke titel gepubliceerd en kan dus afwijken van de mening van alle anderen. Als je wilt reageren vinden we dat leuk via Silver-Lining@ziggo.nl. Als je onze tekst wilt kopiëren dan willen we dat graag even weten. Op jouw verzoek kunnen we ook een presentatie verzorgen; voor je clubleden op een koude winteravond bijvoorbeeld.
Wij varen een Linssen Classic Sturdy 35 AC uit 1991. Een dijk van een boot!