Sail away met de SilverFlits…

He, he, eindelijk wat wind. Saul away met deze SilverFlits die zomaar naar binnen komt waaien. Voor onze Sturdy wellicht een iets te grote aanslag op ons comfort maar voor een beetje zeiler moet het toch te doen zijn. Even het IJsselmeer oversteken of het Wad op zou toch prachtige platen op kunnen leveren. Voor het IJsselmeer was het ook redelijk veilig want voor de kust van Lemmer was al een grote evacuatie oefening aan de gang en ze zochten nog wat kandidaten heb ik begrepen. Dus waar waren die enthousiaste zeilers nou? Bij de kachel en de gebreide broek denkt Silver dan over doe zoetwater matrozen.

En verder in het nieuws… Silver is weer bijna opgetuigd. Gezien de slechte wifi-verbinding in de jachthaven hebben we de PC maar even naar ons tijdelijk onderkomen gebracht en daar voorzien van de laatste nieuwtjes en updates. Behalve Windows ook de nieuwe navigatiesoftware (PC-Navigo 2019) en de weersomstandigheden gedownload en geïnstalleerd. De kachel is getest en de brandstoftanks zijn gevuld. Verder is Truus Sanitaria langs geweest en liggen de bedjes er weer uitnodigend bij. En dus zijn we eigenlijk wel klaar voor vertrek.

Vertrek? Jazeker! We gaan vertrekken. Waarheen dan wel…? Tja, dat weten we ook nog niet en dus gaan we daar de eerste weken even over nadenken. In ieder geval mag eerst de zon wat vaker gaan schijnen en mogen ze de regen wel naar de droge gebieden op aarde sturen. Silver wil een zomer die vergelijkbaar is met 2018! En dat is goed voor de watersportbranche hebben we begrepen.

Ondertussen toch wat nieuwtjes hier en daar vandaan geplukt om jullie allemaal van wat nieuws bij te brengen.

Watersport-tv.nl

Wil je graag het watersportnieuws heet van de naald en accuraat op je laptop, tablet of smartphone? Kijk dan eens wat vaker op Watersport-tv.nl. Veelal gaan ze zelf op pad met hun camera’s en soms hebben ze wat extra hulp uit verschillende hoeken van onze samenleving.

Nieuwsgierig geworden? Klik dan even op deze link voor het laatste nieuws.

Nog 1x ‘De Tolletjes’.

In 2017 maakten wij een trip door Duitsland, Polen en Denemarken. Daar zijn vlogs van gemaakt die je kunt bekijken op Watersport-tv.nl.

Kijk daar ook even vrij rond want er zijn hele leuke dingen te ontdekken! Klik hier om een van onze vlogs te bekijken.

Paling onder zeil!

Wellicht al via Watersport-tv gezien maar toch even onder jullie aandacht brengen. Lees het gehele verhaal op Watersport-tv.nl 

Palingaak

Smart-Marifoon, wat gebruik jij?

Zo nu en dan komt het weer tevoorschijn. Er zijn nog steeds schippers die liever een smartphone gebruiken als een marifoon. Wat ons betreft is het geen moeilijke keuze. Wij gebruiken de marifoon, het is even wennen en je hebt een certificaat nodig.  Daar tegenover staan veel voordelen. Meer weten kijk dan even op Varen doe je Samen!