Fairline Motorboot event

In plané naar Oundle en Cambridge

Afgelopen week zijn we erg sportief geweest en zijn we met Motorboot Events op stap gegaan naar de binnenlanden van Engeland. We gaan met 49 andere personen met de Stena Line Britannica eerst vanuit Hoek van Holland naar Harwich. Een nachtdrijfevenement met ’s morgens om 6:00 uur een Engels ontbijt met spek en eieren voor een goede bodem voor een zware dag. Na aankomst in Harwich zakken we van dek 9 naar dek 3 en stappen aldaar in de TCR Luctor et Emergo die ons vandaag zal rondrijden. We gaan naar Oundle, jullie weten wel waar dat ligt. In Oundle heeft Fairline Yachts een plekje gevonden voor hun jachtwerf. De ontvangst in het zonnetje is vriendelijk en eenmaal binnen staat de koffie klaar met een echte kleverige Zeeuwse Bolus. Kijk daar kom je een dag wel mee door. Na nog wat veiligheidszaken gaan we in groepjes van 10 personen de fabriek door. Van niets tot een luxe jacht is een beste reis die bij Fairline een maand of zes in beslag neemt. Zo zie je alle stadia van het handwerk dat de twee Russische eigenaren, de Italiaanse ontwerper, de Nederlandse Vripack uiteindelijk tot een Fairline maken. En veel handwerk is het. Elk plankje en latje wordt met de hand op maat gemaakt voor jouw schip. Elk detail wordt door mensenhanden bewerkt zodat het perfect past. Over smaak valt uiteraard niet te twisten maar voor ons is het maatje wel wat groot. Dat klopt ook wel want deze luxe boten zijn gemaakt voor ‘groot water’ en voor vele zonnige dagen aan boord. Een leuk moment was de virtual reality bril. Je kijkt tegen een smartphone aan en door het bewegen van je hoofd zie alle dingen die in een Fairline passen. Dat levert voor de omstanders ook een hoop kijkplezier op. Maar goed het is tijd voor een lunch, eenvoudig maar lekker en goed verzorgd. We nemen afscheid en stappen Luctor weer in om het gezelschap naar Cambridge te brengen. Een tripje van een goed uur maar dan heb je ook wat.

Eenmaal in Cambridge, dat aan de rivier de Cam ligt, stappen we op de Queens Road uit, midden in het centrum. Cambridge en Oxford zijn dé twee universiteiten waar de knappe Engelse bollen worden opgeleidt. Alle locaties zijn van één universiteit met heel veel richtingen. Dit voor als je je verveelt dan kun je hier alle kanten op. Speciaal voor ons gezelschap van motorboot liefhebbers is er een markt aan de gang. Op het terras van Ristorante Pasquale gaan we eerst maar even een Birra Moretti inslaan om daarna, al slenterend van school naar school te bekijken. Het oudste gebouw dateert uit de 11e eeuw dus je moet even uitkijken, wellicht kom je King Arthur nog tegen. Als ik de kledingwinkels bekijk dan heeft voor mijn gevoel ook hier de tijd wat stil gestaan. Maar de mensen staan in ieder geval niet stil. Cambridge bruist van het leven door de 22000 studenten die hier dwalen. Wellicht kom je ook David Gilmour van Pink Floyd nog tegen. Hij heeft hier geleerd hoe hij mag gitaarspelen. Maar ook hier is een eind in zicht vertellen mijn onderdanen en we gaan op weg naar de naar de Cod. Deze wordt bereidt in het Pub-restaurant The Wheatsheaf in Stow cum Quy. Lijkt wel een chinees gerecht nummer 34. Maar het vooraf geselecteerde menu smaakt iedereen opperbest. Dan moeten we nog wat haast maken anders drijft de Hollandica zonder ons terug naar ons kikkerland.

In Harwich duurt het even tot de douane iedereen bekeken heeft en dan rijdt Luctor aan boord van Stena Hollandica. Een zusje, broertje of neefje van de Britannica waar we dezelfde hut krijgen toegewezen. Nog even de brug bekijken gaat niet meer, daar zijn we wat te laat voor. Niet te laat zijn we voor het ontbijt dat om 7 uur klaar staat als we nog op de Noordzee dobberen langs de verschillende zeeschepen die hier voor anker liggen. En wederom pakken we het Engelse ei, spek en vis om de dag door te komen. Afscheid nemen doet pijn hoor ik wel eens. Nou dat is wel wat overtrokken maar klopt wel. En dus nemen we afscheid en bedanken Motorboot, Jonkers Yachts, Volvo Penta, TCR-Tours, Stena line en Fairline, maar in het bijzonder de twee dames Sanja en Hèléne voor hun vele werk dat hier gedaan is. Perfect mensen en voor herhaling vatbaar? Jeanneau misschien. 🙂 Wie weet!

Dynamo en mast

Hm, Silver wordt aardig verwend dit jaar, vorige maand twee nieuwe accu’s en nu blijkt de dynamo ook in slechte staat te zijn. Vandaar dat het accupakket te weinig werd opgeladen. Komende week komt er een nieuwe in omdat reviseren vrijwel net zo duur was. Wel komt er dan ook een kleinere poelie op zodat de dynamo als wat sneller het accupakket kan bijladen.

De mast gaat op transport vanuit Hoorn naar Heerhugowaard. Even kijken waar en hoe de mastvoet geplaatst gaat worden en daarna de plaatsen bepalen waar een en ander zijn plekje kan krijgen. Het hoe weten we eigenlijk wel maar nu nog kijken of dan het vluchtluik nog open kan. In de mast komt dan een Aqua Signal ankerlicht, Funke TV antenne, marifoon/ais antenne, Ubiquiti wifi radio + Wiring antenne, Aqua Signal stoom/deklicht. Daar gaan we het mee doen. Nog even een lijntje voor de vlaggetjes erbij en dan kan Silver voor de kraam langs.

Het dek, waar de mastvoet komt te staan is al behandeld met De IJssel 3 x Primer, 1 x Plamuur en 1 x HB Coating. Dus deze week ook nog even 2 x HB Coating erop en als het lukt qua weer 2 x DD lak Rein Wit. Alles met 2-componenten en dat zie je terug in duurzaamheid en glans.

Als dit eenmaal gebeurt is hebben we nog wat plekjes die van bruin naar blauw mogen en kunnen we binnen de ais handel gaan monteren en uit testen of dat echt goed gaat werken en of we dan ook zichtbaar zijn voor een ander.

Volvo Penta dynamo

WSV Langedijk vlag

Watersportvereniging Langedijk

Deze watersportvereniging bestaat straks 40 jaar. Al 40 jaar? Jazeker beste mensen en al die tijd geven zij adviezen aan watersporters en organiseren zij tochten voor de clubleden. In maart vieren we feest op een ballenbaan in de omgeving. Natuurlijk kun jij ook lid worden. Voor slechts € 35,= ben je een heel jaar lid, inclusief feesten en vaartochten. Soms moet er voor een vaartocht wat extra betaald worden maar dat drukt de pret onderling zeker niet. Bovendien hoef je geen jacht of sloep te hebben maar dat is wel erg leuk!

Kijk op hun website/blog voor een eerste indruk

Vertalen – Translate – Übersetzung – Traduction

Alle informatie op onze site kunt u in uw eigen taal omzetten. Dat doet Google Vertaal Knop voor ons. Onze ervaring is dat de vertaling niet 100% goed verloopt maar zeker te lezen en te begrijpen is. Ook uw reacties kunt u in uw eigen taal invoeren.

All information on our site you can convert your own language. Does Google Translate for us. Our experience is that the translation does not go 100% right but be sure to read and understand. You can also enter your comments in your own language.

Alle Informationen auf unserer Website können Sie Ihre eigene Sprache zu konvertieren. Hat Google für uns übersetzen. Unsere Erfahrung ist, dass die Übersetzung nicht zu 100% Recht nicht gehen, aber sicher sein, zu lesen und zu verstehen. Sie können auch Ihre Kommentare in Ihrer eigenen Sprache eingeben.

Toutes les informations sur notre site, vous pouvez convertir votre propre langue. Est-ce que Google Translate pour nous. Notre expérience est que la traduction ne va pas droit à 100%, mais assurez-vous de lire et de comprendre. Vous pouvez également saisir vos commentaires dans votre propre langue.

Onderdelen van Joosten Watersport

We hebben dit jaar behoorlijk geïnvesteerd in Silver. Daarbij zijn wij goed geholpen door Joosten Watersport. Behalve de AIS apparatuur en antennes hebben we ook een Fortress (hek) anker met loodlijn, Varta accu, thermo kleding en Bizobike elektrische vouwfietsen bij Ron Lub vandaan. Alles is nog niet binnen maar dat zal komende week wel goedkomen.

Fortress hek anker