Silver Academy klussen verf lak schilderen
Silver Academy

Elke sleutel moet kunnen zwemmen

Silver Academie –  les 1 sleutel zwemmen

Iedereen heeft sleutels aan boord en wellicht ook een set reservesleutels. Het overkomt je niet vaak maar ik liet ooit in een glashelder Lago di Bolsena in Bella Italia de contactsleutel van mijn nek glijden. Tja daar sta je dan raar te kijken naar jouw sleutel die daar op een metertje of drie naar je lonkt. Geen drijvertje er aan natuurlijk want dat geeft zo’n rare bobbel in je broek. Er zat maar een ding op en dat was de snorkel en duikbril pakken en even dat ding uit de plomp vissen. Sindsdien heb ik voor elk bosje / setje sleutels drijvertjes; maar hoe weet je nou of Archimedes gelijk had. Dat kan maar op een manier en dat is de sleutels moeten weer in het water en dan maar hopen dat ze blijven drijven. Op een bosje na heeft elk setje nu brevet A. Proficiat! En dat ene bosje gooien we overboord denk ik, of… niet, hoewel

Jeukwoorden

Ideeën jeuken, reacties ook

Jeukwoorden, wat is dat nou weer?

Dit kwam ik tegen en voor mij een nieuw woord. Jeukwoorden. Na het lezen van het bijbehorende verhaal ging er bij mij een wereld open. Ooit toen ik nog op kantoor zat leek er wel een wedstrijd aan de gang te zijn om de normaalste dingen te vervreemden van je moerstaal. Lees alles over JEUKWOORDEN.

Bosch wasmachine

Exclusief! Nieuwe TV voor Ank.

Nieuwe TV voor Ank

Ank heeft een nieuwe TV, er is wel een nadeel, hij staat in onze garage, ook een voordeel, hij is exclusief voor Ank. Dus ik heb tegenwoordig de bank voor mij alleen. Heerlijk languit!

Even naar Duitsland?

Zoals jullie weten zijn wij een paar keer naar Duitsland geweest. Van de Oder naar de Eems en van de Rijn naar de Peene en veel watertjes die daar ergens tussenin zitten. Duitsland laat zo nu en dan via hun Motorboot sport bladen weten wat je daar kunt beleven. Dus als je nog geen plannen hebt dan kun je onze REISVERSLAGEN er nog eens op na lezen en bijgaande PEENE link of POTSDAM link gebruiken om een indruk te krijgen.

 

Zeilmakerij de Kapperije

Duurzaam overleg

Klussen?

Jazeker mannen, het is nog een beetje warm maar ons klusseizoen is weer in aantocht. Ik ben klaar met de losse onderdelen die in de blanke lak mochten, ook 2 krukjes 5 cm verhoogd en nu nog een rugleuning verzinnen. Straks onze tent bespreken met de maker en dan meteen inleveren. Dan kan Nico van Zeilmakerij De Kapperije weer aan de bak. Straks begint het regenseizoen met wind hier en dan wil ik het gelakte entreeluik op zijn plek hebben. Alleen het luik werkte wat tegen. Een keer vergeten naar binnen te halen en je mag weer kaal halen en opnieuw beginnen met de zeven lagen. Altijd beter als een zeiltje nietwaar. Kortom wij zijn lekker bezig!

Schildpad in de Maas (Boxmeer)

Schildpadden in de Maas

Nagekomen bericht

Ooit, ergens eind juni / begin juli heeft Silver jullie, tijdens de tocht over de Maas naar Maasbracht,  geïnformeerd over schildpadden in de Maas. Dat naar aanleiding van een hondje dat lekker aan het zwemmen was en jankend terugkwam en een pootje miste. Vele lezers dachten dat het een grap was, maar deze week is het bewezen, alhoewel dit nog een jonkie was. Gesignaleerd in Beugen (Boxmeer). Niet alles wat Silver vertelt is onzin schippers! Met dank aan onze beste vaarvrienden, wherever you sail!